avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 606 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Numele de după divorț si refacerea actelor de ...
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Numele de după divorț si refacerea actelor de identitate

Am obținut divorțul in Grecia si de curand prin imputernicit cu procură specială am depus dosarul la Starea Civila pentru aprobarea DEPABD București. Am dat declaratie notarială privind numele de după divorț nespecificat in hotărârea străină l.Cat timp durează până vine răspunsul de la DEPABD? In mențiunea de divorț se va specifica si numele meu de după divorț ca sa îmi pot face pașaport CRDS in Grecia?
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 17:48, 22 Iunie 2015
Timpul de rezolvare este de 30 de zile. Dupa inscrierea mentiunii pe marginea actului dvs. de casatorie si nastere puteti solicita un nou certificat de casatorie cu toate mentiunile inscrise pe acesta. Cu certificatul de casatorie cu mentiuni, cu sentinta de divort tradusa si legalizata si cu actul de identitate veti solicita pasaportul CRDS. Aprobarea de la DEPABD ramane la starea civila, de aceea dvs. trebuie sa solicitati un nou certificat de casatorie. Puteti solicita chiar si unul de nastere in care sa fie trecute mentiunile cu privire la casatorie si divort.
Ultima modificare: Luni, 22 Iunie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recunoasterea divortului din spania helena71 helena71 buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo ... (vezi toată discuția)
Casatorie si divort in sua, procedura recunoasterii in romania. Nonynel Nonynel In cursul anului 2012 un cetatean roman a fost casatorit pentru 5 luni cu o cetateanca americanca. Casatoria s-a incheiat in SUA si divortul definitiv s-a ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sentinta de divort din spania G Darie G Darie Buna ziua, Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul Imi puteți spune va ... (vezi toată discuția)