buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo doamna respectiva nu a stiut ce sa faca cu ia mia zis mergi si asteapta sa te sun cand voi sti cv. Au trecut 8 luni si nu ma sunat nimeni .acum o luna fostul meu sot sa recasatorit la aceeasi primarie ,se pare ca sa validat divortu si pe mine nu mau anuntat ,dar acum ma suna fostu si zice ca trebuia sa merg la registru civil din judet cu sentinta in original pentru a le aduce la cunostinta acest lucru . nu mai inteleg nimic
Nu trebuie sa mergeti ''la judet''. Divortul intr-un stat UE e recunoscut in Romania fara nicio alta formalitate, ce validare? :)
Sentinta e apostilata in Spania, ati fost cu ea la prefectura? Daca da si ati tradus-o si legalizat-o e in regula. Mai aveti nevoie de fotocopii dupa certificatele de nastere (al dvs.) si de casatorie; se completeaza o cerere si asta-i tot.
Puteti imputernici pe cineva sa se ocupe de asta daca dvs. sunteti plecata din tara.
Doamna cu care ati vorbit era probabil prea noua in meserie.
Buna seara! va multumesc da am mers cu toate astea traduse ,legalizate si cu apostila iar doamna lucreaza in domeniu de peste 20 de ani ,numai ca atunci cand am mers spune:e primul caz de acest gen nu stiu ce trebuie sa fac am lasat actele la ia fiindaca trebuia sa ma intorc in spania , dupa cateva luni aflu ca fostu sot sa recasatorit si am ramas surprinsa(daca divortu nu era valabil cum a reusit) bine zic ok sa validat dar astazi ma suna el simi zice trebuie sa mergi la judet cu sentinta in original sa inregistrezi divortu si cu asta nu mai inteleg nimic
Divorțul obținut în stat UE se aproba prin DEPABD București. Anul acesta in vara am inscris la Starea Civilă sentinta divorț din Grecia prin DEPABD București. Deci..dvs.ati lăsat toată documentația la Primaria respectiva. .au facut adresăla DEPABD. . si in 8 luni a ieșit si aprobare si mențiunea de divorț pe certificatul de căsătorie. .si s-a recăsătorit fostul sot..De aceea fostul soț s-a putut recăsători la acelasi Oficiu de Stare Civila.(de acolo este probabil).. DJEP (Directia Judeteana de Evidenta a Populației)au primit aprobarea DEPABD Bucureşti si au trimis-o la Primaria respectiva. Nu aveti ce face la Starea Civila Judeteana. .S.-a operat mențiunea de divorț pe marginea certificatului de căsătorie. . Numele dvs de după divorț era specificat în sentinta spaniola? Aveti inca numele din timpul căsătoriei? Cand o sa schimbați CI o sa fie nevoie.si de certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț ..Azi am rezolvat cu noul CI si Politia a cerut de la Primarie extras prin fax dupa aprobarea DEPABD. ..sa se vadă numele de după divorț. Certificatul de căsătorie cu mențiunea de divorț nu le-a fost suficient. ....Va doresc numai bine! :ok:
va multumesc pentru informatie,numele meu de dupa divort nu era inscris in sentinta spaniola am inca numele din timpul casatoriei: trebuie sa fac vreo declaratie cv pentru a spune ce nume voi purta si cum o sa fie ,merg la primarie sa-mi elibereze certificat de casatorie cu mentiunea de divort?
Sunați la Primarie si întrebați pe secretara despre aprobare DEPABD si ce scrie în dreptul numelui de după divorț.Interesati-va de eliberarea unui nou certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț. .la rubrica mentiune pe certificat scrie"casatorie desfacuta in baza aprobarii DEPABD nr....din data de...După divorț fostul soț va purta numele de. ..iar fosta soție numele de. .."E posibil să nu scrie nimic de numele de după divorț întrucât nu ati dat declaratie notarială privind numele de după divorț al dvs.. Înseamnă ca fostul soț a completat cererea de inscriere divorț din strainatate. ...si nu v-a mai sunat nimeni.atunci:)) .cand veniți în România scoateți un certificat de căsătorie cu mențiunea de divorț. (e necesar).si împuterniciți la notar public un avocat pentru schimbarea numelui dvs.pe cale administrativa. .In două luni e aprobat de DEPABD Bucureşti. După va faceți CI nou cu numele de naștere. .Eu am dat atunci aceasta declaratie împreună cu celelalte acte ..si mi-am recuperat numele de naștere si azi un nou CI .A durat ceva timp.. Altfel avocata pe care am imputernicit-o imi sugerase ce v-am scris mai sus.Mult succes! . ...:wave: