avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 409 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Recunoasterea divortului din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Recunoasterea divortului din Spania

buna ziua ,am divortat in spania si am mers cu sentinta de divort tradusa si legalizata in romania la primaria din comuna unde a avut loc casatoria , acolo doamna respectiva nu a stiut ce sa faca cu ia mia zis mergi si asteapta sa te sun cand voi sti cv. Au trecut 8 luni si nu ma sunat nimeni .acum o luna fostul meu sot sa recasatorit la aceeasi primarie ,se pare ca sa validat divortu si pe mine nu mau anuntat ,dar acum ma suna fostu si zice ca trebuia sa merg la registru civil din judet cu sentinta in original pentru a le aduce la cunostinta acest lucru . nu mai inteleg nimic
Cel mai recent răspuns: Justitiarul711 , utilizator 19:29, 10 Noiembrie 2015
O singura mentiune la ce s-a scris mai sus:
krisszz21 a scris:

împuterniciți la notar public un avocat pentru schimbarea numelui dvs.pe cale administrativa.

Nu e nevoie de procedura asta. Declaratia pe propria raspundere in privinta numelui dupa divort e suficienta.
ok va multumesc din suflet ma ajuta foarte mult informatia dumnevoastra :wave:
La schimbare CI ieri de la Evidenta Populației au facut adresă la Primaria sa li se dea extras după aprobarea DEPABD Bucureşti in care sa fie menționat numele după divorț. ..deși era scris pe certificatul de căsătorie. ...Dacă nu există ..unde o sa dea declaratie. La Primaria respectiva sau la Evidenta Populației ?. Pentru eliberare CI pe numele de naștere e important. ....Sa se ducă si doamna Helena sa întrebe.Stimata d-na reveniti cu detalii. .. .
Declaratia pe propria raspundere se da la Starea civila.
Din moment ce numele dupa divort era inscris la mentiuni in certificatul de casatorie nu era necesar niciun extras. Iar declaratia cu privire la numele dupa divort daca sentinta din Spania nu contine acest detaliu se da la starea civila ori la un notar si se depune la starea civila odata cu cererea de solicitare a recunoasterii sentintei de divort, nicidecum dupa. DEPABD nu ar fi aprobat niciodata inscrierea mentiunii de deces fara ca la dosar sa nu existe declaratia cu privire la nume D-na ar trebui sa solicite un certificat de casatorie cu mentiunea de divort si ar fi ok.
Ultima modificare: Marți, 10 Noiembrie 2015
Justitiarul711, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Casatoria si divortul in spania neinregistrate in romania- inregistrare nastere in romania steluta1977 steluta1977 Buna ziua, m-am casatorit in spania am facut un copil apoi m-am divortat tot In Spania, fara ca sa inregistrez nici casatoria si nici divortul in Romania, de ... (vezi toată discuția)
Inregistrare sentinta de divort din spania G Darie G Darie Buna ziua, Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul Imi puteți spune va ... (vezi toată discuția)