avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Inregistrare sentinta de divort din Spania
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Inregistrare sentinta de divort din Spania

Buna ziua,
Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul
Imi puteți spune va rog ce acte am nevoie in Romania ?
O sa merg personal si am nevoie de aceste informații
Multumesc mult, astept răspuns
Cel mai recent răspuns: Irisdiana , utilizator 00:33, 14 Iulie 2021
Hotararea trebuie recunoscuta de catre instantele romanesti si apoi se poate inregisra la starea civila divortul.
va trebui sa traduceti si sa legalizati -apostilati toate actele: minuta - sentinta divortului , dovada ca procesul este incheiat , dovada ca sentinta divortului a fost transcrisa in registrul starii civile din spania in cazul in care casatoria a fost facuta in spania, certificatul de casatorie pe marginea caruia se insemneza mentiunea divortului, asta tot in cazul in care ati avut inregistrata casatoria in registrul starii civile spaniole .Veti cere inregistrarea divortului in registrul starii civile in romania, Sentinta de divort este recunoscuta direct in tara, nu e necesar vreo recunoastere de catre tribunalul din romania . Acestea sunt informatii cu titlu informativ si nu pretind ca sunt exhaustive.

G Darie a scris:

Buna ziua,
Doresc sa înregistrez sentința de divort efectuat in Spania, in România deoarece am nevoie pentru a renova pașaportul
Imi puteți spune va rog ce acte am nevoie in Romania ?
O sa merg personal si am nevoie de aceste informații
Multumesc mult, astept răspuns

Ultima modificare: Sâmbătă, 3 Martie 2018
Send, utilizator
Sentinta sa fie definitiva si apostilata. Traduceti sentinta in Romania la un traducator si o legalizati la un notar. Tot la notar dati declaratie cu privire la numele dvs. si al sotului dupa divort si cu privire la copiii minori(daca aveti), cui I-au fost incredintati cu autoritatea parinteasca si la cine au domiciliul. Buletinul dvs. sa fie valabil, certif. de casatorie si de nastere ale dvs. sot (daca mai dat de el)si copii. Dureaza cam 2 luni pana se aproba. Cererea o depuneti la starea civila de la locul casatoriei. Se trimite spre aprobare la DEPABD Bucuresti. Dupa aprobare se inscrie mentiune de divort pe marginea actului dvs. de casatorie, iar dvs. solicitati ulterior un certificat de casatorie cu mentiunea de divort inscrisa. Cu acest certificat mergeti la evidenta persoanelor si solicitati schimbarea cartii de identitate pe numele de fata.
Ultima modificare: Marți, 6 Martie 2018
Justitiarul711, utilizator
BIU55

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Divortul pronuntat in spania ana0006 ana0006 Asi avea o intrabare pentru dumneavoastra: am divortat in Spania si asi vrea sa stiu ce trebue sa fac pentru a inregistra sentinta in Romania. Precizez ca avem ... (vezi toată discuția)
Inregistrare acte in romania din spania sabina84 sabina84 O persoana nascuta in Romania s-a casatorit cu un cetatean tot roman in Spania si acolo au si divortat. La aceasta data ea a trimis in Romania Actul de ... (vezi toată discuția)
Apostila certificat divort din austria DAN_ZISU DAN_ZISU Va salut cu respect pe toti ! Problema acestei \\"apostile \\" este veche , dar nu am gasit solutii clare , sper sa ma ajutati . Tribunalul din Iasi a ... (vezi toată discuția)