avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1135 soluții astăzi
Forum Activitate AAlina

Activitate AAlina

Va multumesc mult ca mi-ati raspuns.Dupa ce am depus dosaru pt somaj doamna de acolo mi-a spus ca pot iesi in maternitate si tot ea ma trimis undeva sus la etaj unde se ocupau cu dosarele pt indemnizatie .Doamna de acolo mi-a spus ca pot avea si 10 copii acasa daca am luat numai o indemnizatie am dreptu pana la 3,deci sincer nu mai inteleg nimic prima data mi-au spus ca nu si acum cand am intrebat din nou mi-a zis ca pot iesi din somaj in maternitate.Acum intrebarea mea este eu sunt din noiembrie 2010 in somaj si am pe 6 luni de zile de luat daca in februarie nasc din nou care sunt concediile care le pot lua (adica postnatalu din ce luna si dupa cat prenatal?)dar in momentul in care iau aceste concedii mai beneficiez de somaj sau este suspendat?Va multumesc mult!
Buna ziua!Am si eu o intrebare la dumneavoastra.Acum in septembrie 2010 am terminat indemnizatia de crestere copil si am vrut sa intru in continuare cu urmatorul copil pe care l-am nascut pe 6 octombrie 2009 el avand un an autnci cand am iesit din maternitate.Vreau sa specific inainte de acestia 2 mai am acasa inca 3 copii la ei nu am luat indemnizatie pt ca nu am avut stagiu de cotizare.Aceasta indemnizatie pe care am terminat de luat a fost prima data.Am depus dosarul ca s apot intra in continuare cu celalalt copil dar am primit acasa decizie de respingere motivul fiind ca am prea multi copii chiar daca am beneficiat de o singura indemnizatie legea spune ca din 2006 si pana in prezent nu trebuie sa ai mai mult de 3 copii .Iar pe decizie scrie ca motivul ar fi art 6 alin2 OUG148/2005 si art 2 alin 2,norme metodologice de aplicare OUG 148/2005.Este o asemenea lege prin care mama nu mai beneficiaza de indemnizatie daca are din 2006 mai mult de 3 copii?Eu acum sunt in somaj si in februarie nasc din nou pot iesi din somaj in maternitate daca am mai mult de 3 copii chiar daca am luat o singura indemnizatie?Va multumesc!:D