avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1006 soluții astăzi
Forum Activitate neaguflorentina

Activitate neaguflorentina

Situatia este mai complicata si primul msg a fost mai succint.
Deci, bunici chiar in ziua cand am implinit 18 ani m-au pus sa scriu aceasta hartie, spundu-mi ca asa e bine, si ca stiu ei mai bine ce fac, parinti mei murisera si eu stateam la ei, dar nu in acea casa.
Prin acea hartie vindeam casa si o parte din teren, nu toata curtea.
Oricum un teren de 800mp si o casa nu pot costa doar 1400 lei, si nici asa cumparatorul nu a platit toata suma stipulata. Atunci am facut ce mi s-a spus, eram si dupa moarte tatalui, stateam la bunici si i-am ascultat.
Mai precizez faptul ca nici succesiunea nu este facuta dupa moarte tatalui, dar bunici au spus ca sunt singurul copil si ca pot sa ii dau casa vecinului prin acea hartie scrisa de mine.
Eu am venit la Bucuresti, casa fiind in jud. Teleorman. Acest domn a muncit terenul in totalitate si nu cat aparea in acea hartie, nu s-a mutat in casa, aceasta este nelocuita de atunci.
Nu am facut nici un act la notariat, deci la primarie eu figurez ca si proprietar de aceea de atunci eu am platit impozitul pe casa si teren.
Eu nu contest faptul ca avocatura este o profesie onesta tocmai de aceea am apelat la acest forum.
Cum am mai spus cam in februarie trebuie sa plec din tara si nu stiu ce sa fac pentru ca daca vand, nu vreau sa existe probleme apoi.
Pot sa ii inapoiez respectivului domn suma de 1200 lei dar cum, pentru ca nu vrea. Sustine ca este casa lui.
Va multumesc frumos pentru raspuns!
As mai avea o intrebare, pot anula acea hartie in instanta?
Eu trebuie sa plec din tara si as vrea sa vand casa si locul respectiv dar nu vreau sa am probleme apoi.

Va multumesc anticipat!
In anul 2002, in ziua cand am implinit 18 ani, bunicii mei m-au obligat sa scriu o hartie de mana, din care reiesea ca vand casa si o suprafata de 0,03 ha (din un total de 800 mp) vecinului din spatele casei pentru suma de 1.400 lei, eu avand titul de mostenitor.
In ziua respectiva am primit suma de 1.200 lei urmand ca restul de 200 lei sa o achite alta data, lucru care nu s-a mai intamplat.

Pentru suma de 1.200 am semnat pe foia scrisa de mine.
Pe aceeasi foie au mai semnat ca martori 4 vecini, eu si cumparatorul.
Ce valoare are aceasta hartie deoarece eu as vreau sa vand aceasta casa?