Multumesc mult pentru raspunsuri. Inseamna ca daca insista cu perioada de preaviz, o sa pot cere modificarea programului de lucru pentru cele 20 de zile. Daca refuza, macar am o justificare. O s-o cer in scris :)
Da, din pacate nici una dintre ele nu suna prea bine. Ar putea cere in instanta plata unor daune?
As putea sa cer modificarea programului de lucru si sa lucrez in ambele parti?
Stiu ca intrebarea e stupida, pentru ca legislatia nu permite un program de lucru de 16 ore pe zi, nici macar temporar. Mai mult, e vorba de companii concurente pe acelasi domeniu de activitate:(
Buna ziua freeelis,
In contractul individual de munca scrie ca demisia trebuie sa fie cu preaviz de 20 de zile lucratoare. Ce masuri legale ar putea lua angajatorul daca eu ca angajat nu respect prevederea asta?
Multumesc mult pentru sfaturi. Am sa raman pana mi se plateste bonusul, apoi am sa incerc sa demisionez la zi:dance3:
Multumesc pentru sfat. Credeti ca pe viitor desfacerea CIM pe motive disciplinare ar putea avea efecte negative? De exemplu la calculul punctajului de pensie?
Buna ziua. As dori sa cer un sfat despre incetarea contractului de munca.
Mi-am gasit un job nou la care trebuie sa ma prezint in 15 Mai 2014. Am si semnat contractul de munca deja.
Am anuntat verbal (cu doua luni inainte) angajatorul actual ca voi pleca si i-am dat o data aproximativa. Motivul pentru care nu mi-am dat demisia cu preaviz de 20 zile, conform contractului de munca, este ca astfel as fi pierdut un drept salarial care trebuie platit in 7 Mai. Am ales sa raman pana la acea data si sa-mi prezint ulterior demisia la zi. Angajatorul m-a informat ca nu o va accepta in aceasta forma si ca va trebui sa respect cele 20 de zile de preaviz. In caz contrar, contractul de munca imi va fi desfacut pe motive disciplinare. Au invocat deschis faptul ca nu li se pare corect sa-mi acorde dreptul salarial pe care l-am mentionat, deoarece plec la o firma concurenta, desi acesta se acorda pe anul 2013. Mentionez ca daca la data de 7 Mai voi avea inca contract de munca pe perioada neteterminata, vor fi obligati sa mi-l acorde deoarece sunt indeplinite toate conditiile.
Ce ma sfatuiti sa fac? Sa renunt la "bonus" cum zic ei si sa plec cu dosarul "curat", sau raman pana incasez bonusul sa risc sa-mi fie desfacut contractul pe motive disciplinare? La noul angajator trebuie sa ma prezint oricum incepand cu data de 15 Mai.
Buna ziua,
Multumesc pentru lamurire.
Poate constitui o cauza de nulitate a PV faptul ca este invocat art.120/4 (litera d), care se refera la pasaje, poduri si tuneluri (trecusem de pasaj de vreo 50m), iar in descrierea faptei este mentionata "depasirea unui autocamion in zona de actiune a indicatorului Depasirea Interzisa", stipulat la 120/8 (litera h)?
Sper ca nu abuzez cu intrebarile :">
Mi-a fost suspentat permisul de conducere auto, pentru depasire in zona de actiune a indicatorului "depasirea interzisa", in data de 13.11.2010. Cred ca e o campanie desfasurata de Politie. Era noapte, iar echipajul m-a oprit la aprox 2km mai departe de locul faptei. Nu au oprit utilajul pe care l-am depasit pentru a retine datele martorului si, cred ca nici inregistrare video nu exista (erau la o oarecare distanta in spate). Am mentionat ca obiectii ca nu era zona de actiune a indicatorului si nu era linie continua, dupa care am semnat.
Intrebarea mea este: In ce lege este prevazuta aceasta fapta? In PV scrie: Fapta savarsita este prevazuta de art 120/4 din... (nu se intelege ce scrie) si sanctionata de art. 100/3/e din OUG 195/2002. Nu reusesc insa sa aflu despre ce art. 120/4 este vorba.
Astept un sfat.
Va multumesc, Mircea.