avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 541 soluții astăzi
Forum Activitate PopescuGherghe

Activitate PopescuGherghe

Ce rost mai are să cer suspendarea hotărârii asociaților prin ordonanță președințială dacă trebuie să aștept hotărârea irevocabilă asupra opoziției?
Salutare! O societate comercială SRL a fost obligată irevocabil să-mi plătească cheltuieli de judecată în urma unui proces și să-mi înmâneze un contract de muncă. Am fost la executor cu hotărârea, iar acesta, după ce a verificat la Registrul Comerțului, mi-a spus că nu poate executa firma deoarece apare „dizolvată”.

În urma verificărilor mele, firma era de fapt în dizolvare, eu fiind în termenul de 30 de zile pentru a face opoziție, ceea ce am și făcut pe motiv că asociații au mințit când au afirmat că nu au datorii față de nimeni (deci nu pot cere dizolvarea fără lichidator conf art 235 (1) legea societăților).

Termenul pentru judecarea opoziției a fost stabilit de Tribunalul București peste 1 an(în 2012).

Ce să fac în continuare?

pot merge acum la executor să înceapă executarea pentru bani și contractul de muncă sau este nevoie să aștept decizia Tribunalului cu privire la opoziție?
sau
trebuie să cer suspendarea hotărârii asociaților de dizolvare a firmei (printr-o ordonanță președințială) și apoi să merg la executor?
"Veniturile realizate din strainatate se supun impozitarii prin aplicarea cotelor de impozit asupra bazei de calcul determinate dupa regulile proprii fiecarei categorii de venit, in functie de natura acestuia.”
www.avocatnet.ro/content/art...

Pentru firme detalii aici [ link extern ]
Speta: administratorul, care era in acelasi timp si asociat unic, al unui SRL a decedat in 2005. Avea mai multi mostenitori, asa ca unii au mostenit case, pamanturi, iar doar unul a mostenit firma. Cel care a mostenit firma a devenit el asociat si administrator unic, calitate in care a suspendat imediat activitatea. Mentionez ca firma avea MARI datorii catre fisc.

Sunt curios
1. daca un administratorul decedat poate fi facut responsabil pentru insolventa deschisa in 2010 sau administratorul curent care doar a suspendat activitatea?
2. daca raspunde administratorul decedat, vor raspunde si ceilalti mostenitorii, in afara de administratorul curent?
3. exista vreo cale astfel incat sa raspunda doar decedatul(si niciun mostenitor) deoarece doar el a facut datoriile, iar mostenitorii „nu” stiau la momentul cand sa facut mostenirea de datoriile firmei?