Salutare! O societate comercială SRL a fost obligată irevocabil să-mi plătească cheltuieli de judecată în urma unui proces și să-mi înmâneze un contract de muncă. Am fost la executor cu hotărârea, iar acesta, după ce a verificat la Registrul Comerțului, mi-a spus că nu poate executa firma deoarece apare „dizolvată”.
În urma verificărilor mele, firma era de fapt în dizolvare, eu fiind în termenul de 30 de zile pentru a face opoziție, ceea ce am și făcut pe motiv că asociații au mințit când au afirmat că nu au datorii față de nimeni (deci nu pot cere dizolvarea fără lichidator conf art 235 (1) legea societăților).
Termenul pentru judecarea opoziției a fost stabilit de Tribunalul București peste 1 an(în 2012).
Ce să fac în continuare?
pot merge acum la executor să înceapă executarea pentru bani și contractul de muncă sau este nevoie să aștept decizia Tribunalului cu privire la opoziție?
sau
trebuie să cer suspendarea hotărârii asociaților de dizolvare a firmei (printr-o ordonanță președințială) și apoi să merg la executor?
Da sa cereti suspendarea hotararii asociatilor de dizolvarea a firmei prin ordonanta presedentiala conform art. 133 din lgea nr. 31/1990.
Trebuie sa asteptati cu executarea pana aveti o hotarare irevocaila asupra opozitiei, pentru a evita suspendarea executarii.
Hotararea pronuntata asupra opozitiei este supusa numai recursului cfm, art. 61 din legea nr. 31/1990.
Dizolvare art 235
bordeanu
In cazul in care o firma apare pe recom ca fiind dizolvata conform art 235 din legea 31/1990, care este procedura ca ea sa poata sa ajunga functioneze normal. ... (vezi toată discuția)