avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 745 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale dizolvare societate comerciala-recurs?
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

dizolvare societate comerciala-recurs?

Buna ziua! rog daca ma poate ajuta cineva in urmatoarea speta:
la data de 26 aprilie 2011, tribunalul a pronuntat o hotarare de dizolvare a unei societati comerciale in baza disp. art. 237 alin 1 lit. b) din Legea 31/1990 (pentru nedepunerea situatiilor financiare din anul 2008 la O.N.R.C.); aceste dispozitii, lit.b), au fost abrogate la data de 22 aprilie 2011.
Parata, societate comerciala, intentioneaza sa continue activitatea si, ulterior primirii comunicarii de dizolvare a societatii a depus la O.N.R.C. situatiile financiare; de asemenea, prin abrogarea literei b) a art. 237 alin.1 din Legea 31/1990, reiese clar intentia legiuitorului de a nu dizolva o societate comerciala pe acest considerent.
Instanta a dispus publicarea in M.Of. a hotararii de dizolvare;
Hotararea tribunalului poate fi atacata cu recurs in termen de 30 de zile dar NUMAI dupa publicarea in M.OF. a hotarii de dizolvare.
Intrebare:
- aceasta hotarare a tribunalului poate fi atacata cu recurs in 15 zile, pe dreptul comun?
- O.N.R.C. are obligatia de a publica hotararea de dizolvare in M.Oficial avand in vedere ca intentia societatii comerciale este de a-si continua activitatea si a depus situatiile financiare? cum sa fac sa evit publicarea in M.Of. a hotararii de dizolvare a societatii?
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Georgeta Anghel (Rusu) , Avocat 10:48, 27 Mai 2011
Depuneti recurs impotriva hotararii Tribunalului si solicitati prin ordonanta presedentiala suspendarea provizorie a executarii acesteia. Daca obtineti suspendarea, mergeti si duceti sentinta la ONRC si nu se va mai face nico inregistrarea pana la solutionarea cauzei irevocabil.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Re deschidere srl plus procedura de insolventa bigpaulie bigpaulie Buna ziua , Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre ... (vezi toată discuția)
Radierea unai firme ofeliadaniel ofeliadaniel Buna ziua! Am o firma care are activitatea suspendata si acum in iunie imi expira termenul de suspendare. Vreau sa o radiez, dar nu stiu cat sunt costurile ... (vezi toată discuția)
Dizolvarea unei societati in urma unei hotarari judecatoresti ciuspirel ciuspirel Buna ziua.,am avut o societate comerciala care in urma unei hotarari judecatoresti s-a dispus dizolvarea,hotararirea fiind definitiva si irevocabila!Ce pasi ar ... (vezi toată discuția)