avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 828 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale Re deschidere srl plus procedura de insolventa
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

Re deschidere srl plus procedura de insolventa

Buna ziua ,
Am detinut sau cred ca inca detin o societate comerciala SC Atraktiv Telecom SRL , cu ceva timp in urma societatea a fost inchisa de catre Tribunalul Bucuresti la cererea Registrului Comertului motivul fiind ne depunerea documentelor (bilant ...etc) .

Nu am avut cum sa depun recurs la respectiva hotarare deoarece ghinion am fost arestat preventiv in acea perioada si nu am stiut despre ea .

Ce as vrea sa stiu de la dvs. este daca exista vreo metoda prin care sa pot redeschide societatea si eventual sa solicit intrarea ei in insolventa deoare ce am cava impozite de platit pentru autoturisme .

De mentionat este faptul ca societatea nu a fost nici o data folosita nu am cumparat nimic si nu am vandut nimic , nu am avut nici un fel de activitate comerciala .

Va rog sa ma sfatuiti in acest caz .
Va Multumesc !
Cel mai recent răspuns: ContSters22713 , utilizator 18:56, 26 Decembrie 2011
Daca societatea a fost dizolvata la cererea Reg. com, nu a fost pentru nedepunerea bilantului, pentru ca aceasta prevedere (litera b de la art. 237 legea 31/1997) a fost abrogata, pentru ca bilanturile nu se mai depun decat la finante.
Hotararea tribunalului prin care s-a pronuntat dizolvarea se inregistreaza in registrul comertului si se publica in Monitorul Oficial al Romaniei, Partea a IV-a.
Puteti face recurs impotriva hotararii de dizolvare, in termen de 30 de zile de la efectuarea publicitatii.
Acum, trebuie sa va interesati daca s-a publicat hotararea, oricum nu se executa asa repede, depinde cand s-a data hotararea.
Altfel, la data ramanerii irevocabile a hotararii judecatoresti de dizolvare, persoana juridica intra in lichidare.
Daca nu v-a contactat pana acum nici un lichidator, s-ar putea sa aveti sansa sa fiti in termen pentru recurs.
Va multumesc pentru promptitudine . Hotararea este cel mai probabil definitiva acum pentru ca asa cum am spus am aflat despre ea mult prea tarziu si nu am depus recurs .
acesta este un link catre respectiva hotarare [ link extern ]

Si nu , nu am fost contactat de catre nimeni pana acum desi sediul social este la adresa la care locuiesc .
Am vazut multe cazuri in care au fost admise recursuri peste termen pentru societatile care nu si-au depus situatiile financiare conform art. 237 din Legea nr. 31/1990. Pe recom on-line societatea dvs. apare ca are sediul expirat. Daca intr-adevar societatea a fost dizolvata pentru nedepunerea situatiei financiare pe anul 2008 parerea mea este ca merita sa incercati un recurs, dar sa aveti alaturi un avocat specializat pe comercial. Nu stiu daca in situatia data este rentabil sa salvati societatea. Daca totusi doriti puteti printr-o fuziune cu o alta societate conform art. 238 alin. 2 lit d din Legea nr. 31/1990 a societatilor comerciale.
Referitor la intrarea in insolventa, luati legatura cu un practician in insolventa de site-ul www.liquidation.ro.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Lichidare, insolventa....cesiune parti sociale Duddi Duddi Buna ziua In anul 2005 am infiintat o societate comerciala, SRL din care fac parte 2 asociati, ambii administratori. Eu m\'am restrat din societate pentru ca ... (vezi toată discuția)
Societate comerciala activa sau inchisa? sbgkd sbgkd Buna... Detin o societate comerciala din 1995,in anul 1998 a-m depus o cerere la finante ptr. inchidere temporara,ulterior a aparut problema cu marirea ... (vezi toată discuția)
Asociat de negasit giolgau giolgau sint administratorul unei societati comerciale si asociat 50% , sint in o mare incurcatura - nu mai dau de celalant asociat si as dorii sa lichidez firma sau ... (vezi toată discuția)