Multumesc foarte mult pentru raspuns!
Mai ramane o singura nelamurire, cea cu casa de sanatate. Cum spuneam am fost asigurat OPSNAJ pana la 7 octombrie iar din 28 octombrie (cred) am trecut la CASMB. In orice caz a fost o perioada de 1-2 saptamani in care nu am fost asigurat.
Si as vrea sa stiu daca as putea sa am vreo problema din aceasta cauza.
As vrea sa aflu care sunt drepturile mele in cazul unui concediu medical luat pe perioada contractului determinat, care cu siguranta va depasi perioada contractuala?
Buna ziua! Am si eu niste mici nelamuriri. Eu sunt angajat pe o perioada determinata pana la 15 feb. 2011. A aparut o problema medicala (nedobandita la locul de munca) si trebuie sa ma operez, iar durata de convalescenta este de aproximativ 3 luni si cu siguranta as depasi perioada contractuala. Totodata, desi probabil as putea sa-mi desfasor o parte a activitatii in spital sau acasa, in contractul de munca este prevazut faptul ca trebuie sa-mi desfasor activitatea la sediul firmei. Mai e de adaugat si faptul ca pana pe 7 octombrie eu am fost asigurat OPSNAJ iar din noiembrie sunt asigurat CASMB.
As vrea sa stiu daca angajatorul are dreptul sa rezilieze contractul de munca inainte de termen? Sau daca exista vreo obligatie de a prelungi contractul pana termin concediul medical.
Pe perioada concediului medical voi fi platit cu salariul intreg? Si ce se va intampla daca imi expira contractul de munca inainte sa termin concediul medical/de recuperare? Voi mai fi platit in continuare sau trebuie sa imi depun actele pentru somaj?