avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 833 soluții astăzi
Forum Activitate georgeblaga

Activitate georgeblaga

@DinuX - da, PUD-ul a fost in dezbatere publica o perioada, am si depus o sesizare la primarie in care am explicat ca nu sunt de acord cu constructia si dupa cum am spus in primele postari, m-au asigurat ca temerile mele sunt nefondate si au emis autorizatia de constructie (ceea ce mi se pare absurd).
Eu sunt trecut tot zona comerciala si in PUG dar vecini de langa mine nu, chiar daca acolo este un magazin cu toate actele in regula.

@AVLIL - I-am notificat oficial, oficial am refuzat oferta lor si tot oficial le-am trimis cerintele mele si starea in care se afla casa (inclusiv multe poze cu explicatii). Scuzati-ma dar mi se pare putin absurd sa verific daca constructia merita sa merg pana in panzele albe pentru ea, este vorba despre casa mea si nu pot lasa o corporatie sa o darame si sa o reconstruiesc pe banii mei doar pentru ca, casa este veche. Ar trebui sa-mi construiesc eu o casa noua ca sa le facilitez lor construirea magazinului? Sunt convins ca si daca as avea o casa noua tot ar fi grav afectata de acele utilaje folosite pentru compactarea terenului.
@mihaela1972 - Asta ma intreb si eu, de ce nu au venit si la mine sa semenz nimic??? mi se pare foarte ciudat. Am vazut PUD-ul iar acolo casa mea figureaza ca si zona comerciala. Eu am o firma care are sediul social la adresa unde locuiesc, sa fie asta problema? Daca figurez ca si zona comerciala nu mai au nevoie de semnatura mea?

Am respins oferta lor pentru plata chiriei si le-am scris detaliat cerintele si ingrijorarile mele, acum astept un ultim raspuns de la ei inainte sa demarez toate procedurile legale care imi sunt permise pentru a-mi proteja casa.

Este inadmisibil ce se intampla si sunt 100% hotarat sa merg pana in panzele albe pentru casa mea, de asemenea voi da si primaria in judecata pentru asta, nu se poate sa dai asa usor o autorizatie de constructie fara sa trimiti un expert la fata locului avand in vedere ca este o zona rezidentiala.

Va multumesc pentru raspunsurile foarte utile de pana acum, apreciez foarte mult ajutorul vostru!
Buna seara,
Da, casa este veche si fara fundatie, este doar renovata la interior. Din pacate nu pot sta in casa deoarece este de nelocuit, m-am mutat in chirie pe banii mei.

Ieri au venit reprezentantii magazinului sa discutam si au spus ca imi ofera bani sa stau in chirie pe perioada lucrarilor. Problema este ca ei nu vor sa isi ia angajamentul scris (in acte) ca vor repara casa sau ca o vor reconstrui in cazul in care se darama. Eu nu pot lua banii pentru chirie de la ei si sa nu am unde ma intoarce cand vor termina constructia magazinului.

Ei mi-au zis ca daca vreau sa repare sau sa reconstruiasca casa sa le aduc eu proiectul pe baza caruia a fost construita. Le-am explicat ca eu nu am construit nimic, casa e veche de 50-60 de ani, de unde naiba sa scot eu proiectul de constructie. M-au asigurat doar verbal ca la final vor aduce un expert sa vada in ce masura a fost afectata casa si ce reparatii trebuiesc facute. Eu nu inteleg cum va decide expertul cum a fost afectata casa la final daca nu se face o expertiza si inainte?

Macar au oprit lucru cu utilajul pentru compactarea terenului pana vom gasi o solutie.

PS: un cutremur dureaza cateva secunde sau zeci de secunde. La trecerea utilajului pentru compactare casa mea este supusa unui cutremur de minim 4 grade timp de cateva minute, asta se va repeta de cel putin 10 ori pe zi pana vor termina de compactat. Imi vine greu sa cred ca voi mai putea locui acolo in siguranta.
Buna ziua,
Am si eu o intrebare legata de modul in care se construieste un supermarket langa casa mea.
In urma cu 2 saptamani o firma a inceput constructia supermarketului care este la nici 3 metri de casa mea, evident au inceput cu organizarea santierului si cu compactarea terenului.

Problema mea este ca la compactarea terenului folosesc un utilaj mare cu cilindru care compacteaza terenul cu vibratii puternice iar in momentul in care trece chiar si la 5-10 metri de casa mea produce niste trepidatii puternice de zici ca imi demoleaza casa (cad paharele de pe masa, geamurile si usile stau sa sara din balamale, si se misca serios inclusiv centrala termica care are aproximativ 400kg). In urma trepidatiilor au inceput sa apara si fisuri pe peretii interiori ai casei recent renovata.

Inainte de inceperea constructiei am depus la primarie o sesizare in care am explicat ca nu sunt de acord cu constructia deoarece imi va afecta casa iar cei de la primarie prin arhitectul sef m-au asigurat in raspunsul lor oficial ca, casa mea nu va fi afectata in nici un fel si ca temerile mele sunt nefondate.

Am dicutatat atat cu constructorul cat si cu beneficiarii proiectului. Raspunsul constructorului a fost ca nu are ce face deoarece proiectantul ii cere o compactare a terenului de aproximativ 90% deoarece vor fi parcari auto si va fi drum de acces pentru camioane la aprovizionare.
Beneficiarul proiectului a zis ca va incerca sa gaseasca o solutie dar din pacate au ramas doar niste promisiuni.

Intrebarea mea este: cum as putea opri constructia magazinului pana se gaseste o solutie care sa nu imi afecteze casa? Sa deschid un proces in instanta?

Este groaznic ce se inatampla, casa mea este de nelocuit!

Va multumesc!