Va multumesc pentru raspuns!
Dar astazi am fost de 3 ori la primaria si acelasi raspuns mi s-a dat! Este defapt vorba despre o copie xerox a sentintei!
Mi s-a spus ca originalul mi se va da inapoi si doar aceea copie va ramane la ei.
Eu azi am avut la mine atat originalele cat si copii xerox a acestora.
Pentru mine faptul ca trebuie sa le trimit in Olanda este o chestiune foarte complicata, de lunga durata si extrem de dificila!
Am fost la primaria orasului de care apartin pentru a-mi spune de ce este nevoie pentru a putea depune actele de divort si mi s-a dat o hartie
Situatia in care ma aflu: m-am casatorit pe teritoriul romaniei cu un cetatian olandez, cand am divortat am facut acest lucru prima data in Olanda de unde am obtinut o sentinta de divort pe care am legalizat`o si am apostilat`o in Olanda.
Pe hartia care am primit`o de la primaria scria in felul urmator : actele necesare pt depunerea divortului sunt:
1. sentinta de divort pronunta in strainatatelegalizata si apostilata in Olanda
2. traducerea legalitaza si apostilata in romania a acesteai
3. copie dupa certificatul de nastere
4. certificatul de casatorie
5. copie dupa buletin
6. declaratie la notar din care sa reiese ca fiecare si-a mentinut numele.
M-am dus cu toate aceste acte, iar cand le-am prezentat mi s-a spus ca mai am nevoie de o copie dupa sentinta legalizata si apostilata in Olanda.
Intrebarea mea este : Pot sa legalizez si sa apostilez copia dupa sentinta data in Olanda in Romania?
Din moment ce eu detin originalul!
In hartia care mi s-a dat si care la nivel national nu reiese ca as avea nevoie de o astfel de copie! Mai ales de una legalizata si apostilata