Nici pana astazi nu am primit procesul verbal. Actiunea in instanta nu am depus-o deoarece avocatul cu care am discutat era prea ocupat cu alte cazuri prin iunie-iulie cand se implinisera 6 luni. Acum ar fi prea tarziu daca as gasi un avocat?
Va multumesc domnule avocat. Odata ce primaria ia la cunostiinta, exista vreun termen legal in care este obligata sa raspunda sesizarii?
Sursa incendiilor este, cel mai probabil, maldarul de gunoaie care sunt depozitate pe acel teren precum si oamenii strazii care mai cutreiera noaptea . Asigurarea obligatorie nu acopera eventualele daune provocate de un asemenea incendiu?
Proprietarul nu poate fi obligat macar sa imprejmuiasca terenul avand in vedere ca prin neglijenta sa in legatura cu acesta se pune in pericol un cartier intreg de vile?
Totusi, cu riscul de a ma repeta, care este modalitate prin care se poate afla cu certitudine care este peroprietarul?
Langa casa se afla un teren gol, arabil dupa cate se pare, despre care am inteles ca ar fi in proprietatea unei pers. fizice insa nu sunt sigura. Problema mea este ca in ultimele 2 saptamani au izbucnit 3 incendii pe respectivul teren, incendii cu potential de a se intinde pana la casele celor ce locuiesc in jur. Intrebarea mea este: cum pot afla cu certitudine cine detine terenul respectiv si daca exista vreo lege/posibilitate de a obliga proprietarul sa ia masuri impotriva repetarii situatiei sus mentionate. Deasemenea daca din nefericire in viitor imi este afectata casa/ masina etc din cauza unui incendiu provenit de pe acest teren, cine poate fi tras la raspundere?
Daca esti interesat de aceasta ramura a psihologiei iti recomand sa te programezi la o intrevedere cu dl. Camil Tanasescu de la univerditatea Dimitrie Cantemir din Bucuresti si deasemenea sunt convinsa ca ti se vor parea interesante cartile dumnealui "Metacriminologie" sau "Tipologii criminogene". Eu una as fi tentata sa urmez un master in domeniu. Este de viitor mai ales ca pe fondul schimbarilor bruste si nu mereu pozitive in economie, cultura etc. vor aparea din ce in ce mai multe tipologii de criminali precum si forme de crime. In fine..citeste carile daca esti interesat sau daca iti permiti...University of Maryland :D
Eu sunt inca studenta ( la drept ) insa din discutiile pe care le-am avut cu colegi mai mari si profesori treaba cu prectica sta cam asa: poti gasi un avocat care intamplator sa aiba nevoie de asistent sau secretar/a etc., tu iti desfasori activitatile si abia in situatia asta mai vezi ceva bani; apoi daca vrei doar sa inveti si nu ai asteptari salariale sigur gasesti pe cineva sa te ajute, asa cum am mentionat, fara bani ( fara sa primesti si nici sa dai ). Totul este sa vrei. Eu am inceput de mai din timp sa fiu "codita" langa avocat si fara obligatii tocmai de aceea te incurajez sa cauti pentru ca vei gasi.
Ca sa-ti raspund la intrebare, corect si "de bun gust" este sa cauti tu avocati, sa le trimiti pe e-mail o scrisoare de intentie in care sa fi foarte explicit in exprimarea asteptarilor si deasemenea CV-ul atasat. Un telefon in prima faza ar fi un pic inoportun iar o intalnire fata in fata cred ca vine de la sine odata ce este interesat dl/dna avocat. Succes!
Multumesc pentru raspunsuri. Imi mai puteti spune va rog si cat dureaza toata procedura aceasta? Eu ma duc la ONRC cu toate actele necesare, achit taxele ( desi nu stiu ce reprezinta ele ) si voi mai fi nevoita sa fac si alte demersuri? Problema mea este, in fond, faptul ca locuiesc in Bucuresti si imi este peste mana sa ma deplasez de mai multe ori in Targoviste.
Buna seara. Am infiintat in aprilie 2010, ca unic asociat si profitand de beneficiile oferite studentilor in vederea deschiderii unei afaceri, o SRL pe Jud. Dambovita. In afara de a achizitiona pe firma cateva obiecte de papetarie, nu am facut alte activitati( ca taiat chitante/facturi etc). Suni la zi cu declaratiile fiscale obligatorii. Doresc sa inchid de tot firma ( nu stiu care termen este corect pentru a exprima desfiintarea SRL-ului, lichidare-radiere-inchidere). Va rog sa imi spuneti ce pasi trebuie sa fac in aceasta situatie. Unde si cu ce acte trebuie sa ma prezint. Deoarece sunt in sesiune am luat in considerare si serviciile unei firme specializare in asa ceva insa taxa perceputa de dansii este...astronomica (1450 RON). Multumesc anticipat.
Nu stiam pentru ca nu fac parte din categoria soferilor care umbla cu ruleta in buzunar si pentru ca pana in momentul acesta domnii care mi-au ridicat masina nu mi-au prezentat nici o dovada din care sa reiasa ca masina mea era parcata necorespunzator. masina era parcata cu rotile laterale pe bordura. spatiul aproximativ pe care eu in lasasem de trecere pentru pietoni era "ochiometric" de 1 m. Datorita faptului ca masina era parcata cu rotile pe bordura mi-a permis sa o repun in aceeasi pozitie pentru a ma convinge. pozele le-am facut pentru a arata faptul ca in zona nu era nici un semn care sa interzica parcarea/stationarea sau sa atentioneze asupra ridicarii masinilor.
Astazi m-am intors la locul de unde a fost ridicata masina. am facut masuratori si poze. pozitionand masina exact cum era cand am parcat-o inainte de ridicare, a rezultat un spatiu de 97cm pentru trecerea pietonilor. am vorbit astazi cu cei de la firma de ridicari despre pv si au spus ca in 3 zile trebuie sa soseasca la domiciliu impreuna cu o poza facuta inainte de ridicarea masinii. in acelasi timp, nicaieri in zona de unde mi-a fost ridicata masina nu apare vreun semn sau atentionare privitoare la parcarea interzisa sau la faptul ca se ridica autoturisme.