avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 550 soluții astăzi
Forum Activitate eMXteam

Activitate eMXteam

cazacioc a scris:
Pai daca este in dezbatere un proiect de lege pe tema care te intereseaza, atunci sa asteptam legea sa intre in vigoare.


Din pacate, la cat interes isi dau guvernantii nostri pentru actul legislativ ... mai repede adoptam moneda euro decat cea electronica.
IN plus, daca ar fi sa asteptam dupa mult promisele legi mai bune si mai clare, ar fi trebuit sa nu facem nimic in ultimii 20 de ani.

cazacioc
Cred ca ar fi bine sa studiezi legea 93/2009, poate gasesti ceva ca sa propui a fi inclus in proiectul de lege de care ai amintit. Bafta!

Vorbe-n vant.

PS: Multumesc pentru incurajare.
Buna ziua,

Reprezint o PJ romana care doreste sa presteze in Romania servicii de distributie si rascumparare de moneda electronica catre clienti persoane fizice din Romania.

Stie cineva care este legea [b]in vigoare care reglementeaza aceasta activitate si care sunt cerintele legale de indeplinit pentru a desfasura aceasta activitate in Romania, in special care este valoarea capitalului minim initial.

Pe site-ul Ministerului de Finante se afla in dezbatere publica Proiectul de lege privind activitatea de emitere de moneda electronica. In acest proiect legislativ este inclusa si activitatea comerciala de distribuire si rascumparare de moneda electronica dar nu este specificat ce conditii trebuie sa indeplineasca o PJ pentru a putea desfasura o astfel de activitate, care este capitalul minim si cum anume se obtine autorizarea de functionare.

Stiu ca este un domeniu nou de activitate si legislatia nu este prea clara, dar trebuie sa existe o posibilitatea de a efectua o astfel de activitate comerciala in mod legal pana sa intre in vigoare noile reglementari transpuse din legislatia Europeana.

Va multumesc anticipat pentru ajutorul acordat.