Am notificari in cartea de munca legate de incadrarea in grupa a 2 de munca.
Pentru valorificarea perioadei de munca in grupa a 2, casa de pensii imi solicita avizul ministerului muncii intrucat firma la care am lucrat era cu capital privat.
Perioada la care ma refer este cuprinsa intre 1980 si 2001.
Mentiunile in cartea de munca referitor la grupa de munca mi-au fost trecute in anul 2001.
Intrebare:
Este neaparat necesara viza ministerului muncii si protectiei sociale pentru a-mi se valorifica perioada de grupa?
Mentionez ca notificarie din cartea de munca sunt stampilate si avizate de catre ITM
Am depus dosarul de pensionare pe data de 6 august 2014,iar pe data de 14 ianuarie 2015 am primit decizia si am avut surpriza sa constat ca nu mi s-
a luat in considerare adeverinta de grupa 2,pe motiv ca procesul verbal al consiliului de administratie prin care s-a acordat grupa nu are numar.Mentionez ca am trecut si in cartea de munca ca am lucrat in grupa a 2 din 1980 pana in 2001 cu procent de 100%.Am luat de la societate si adeverinta in care se specifica ca am lucrat in grupa 2 conform procesului verbal al consiliului de administratie din data de 19.08.1993. si ca acest proces verbal nu are numar.
Ce sa fac ca sa rezolv aceasta problema ?
Am lucrat ca ofiter activ la Ministerul de interne . Unitatea militara UM 0632 mi-a eliberat adeverinta de vechime din anul 1949 luna decembrie pina in anul 1981 luna septembrie.Mi-a fost stabilita o vechime de 31 de ani,9 luni si 2 zile.In data de 27.12.2010 am primit decizia de pensionare nr.91034 prin care mi-a fost diminuata pensia calculata initial.Am costatat ca baza de calcul a noii pensii nu se baza pe veniturile reale, fapt ce m-a determinat sa contest modul de calcul pritr-o contestatie depusa la Comisia de contestatii pensii din cadrul Ministerului Administratiei Si Internelor.Pasul urmator am incercat sa intru in posesia veniturilor reale si m-am adresat la Ministerul de Interne pentru a cere lamuririi asupra modului cum asi putea sa ajung la unitatea militara mai sus amintita pentru a-mi elibera o adeverinta cu veniturile reale si mi-sa spus ca nu este nevoie caci intra in obligatia celor care efectueaza recalcularea.In continuare am asteptat sa vad ce efect are contestatia facuta de mine si ca rezultat in data de 12.12.2011 am primit aceiasi decizie (nr.91034 ) cu acelasi cuantum al pensiei . Ce pot sa fac in continuare,cum pot sa dau de unitatea mai sus amintita care se pare ca ar putea sa detina baza de date,la cine sa ma mai adresez ?
Am avut contractul de munca desfacut abuziv. Am actionat societatea in judecata si in urma hotararii judecatoresti am fost reintegrata in munca pe postul pe care il aveam anterior. Dupa o luna de activitate mi-am depus demisia si am parasit societatea. In baza hotararii judecatoresti societatea mi-a achitat la zi toate drepturile banesti ce mi-se cuveneau pe perioada cat am avut contractul de munca desfacut abuziv cat si pentru luna lucrata efectiv. Relatiile de munca cu societatea le-am intrerupt in data de 22 noiembrie 2010.Ulterior am constatat ca societatea nu mi-a platit contributiile la stat aferente salariului pe perioada in discutie, lucru care eu consider ca imi afecteaza stagiile de cotizare(pensie,somaj,sanatate).Intrucat societatea nu da dovada ca intentioneaza sa-mi plateasca aceste contributii va rog a-mi spune cum pot actiona impotriva acesteia, pentru a o face sa mi-le plateasca sa nu pierd la vechime ?
Sunt nascuta pe30.06.1958,am lucrat de pe 7.11.1977 pana pe 22.11.2010.
Din 01.07.1980 pana pe17.04.2001 am lucrat in grupa a doua de munca %
Ce posibilitati am de a ma pensiona ? (cu noua lege 63 ani)
Pe 13 iulie 2009 mi s-a desfacut contractul de munca disciplinar. Mi s-au platit drepturile salariale pana in luna iulie plus compensarea de CO pe lunile respective. Am dat firma in judecata si conform hotararii judecatoresti am castigat procesul (cu plata tuturor drepturilor salariale ) Pe 13 octombrie 2010 am fost reintregrata in firma pe aceeasi functie,mi s-au platit drepturile salariale de la data desfacerii contractului de munca pana la data reintegrarii. In data de 22 noiembrie 2010 am incheiat raporturile de munca conform art.55 litera B din C.M.
Intrebarea mea: Beneficiez de compensarea C.O. din 2009 pentru perioada 13 iulie - 30 decemdrie?