Am lucrat ca ofiter activ la Ministerul de interne . Unitatea militara UM 0632 mi-a eliberat adeverinta de vechime din anul 1949 luna decembrie pina in anul 1981 luna septembrie.Mi-a fost stabilita o vechime de 31 de ani,9 luni si 2 zile.In data de 27.12.2010 am primit decizia de pensionare nr.91034 prin care mi-a fost diminuata pensia calculata initial.Am costatat ca baza de calcul a noii pensii nu se baza pe veniturile reale, fapt ce m-a determinat sa contest modul de calcul pritr-o contestatie depusa la Comisia de contestatii pensii din cadrul Ministerului Administratiei Si Internelor.Pasul urmator am incercat sa intru in posesia veniturilor reale si m-am adresat la Ministerul de Interne pentru a cere lamuririi asupra modului cum asi putea sa ajung la unitatea militara mai sus amintita pentru a-mi elibera o adeverinta cu veniturile reale si mi-sa spus ca nu este nevoie caci intra in obligatia celor care efectueaza recalcularea.In continuare am asteptat sa vad ce efect are contestatia facuta de mine si ca rezultat in data de 12.12.2011 am primit aceiasi decizie (nr.91034 ) cu acelasi cuantum al pensiei . Ce pot sa fac in continuare,cum pot sa dau de unitatea mai sus amintita care se pare ca ar putea sa detina baza de date,la cine sa ma mai adresez ?
ce nu s-a evocat in acte nu va intra in calcul. se alearga din poarta in poarta in cautarea dreptatii ca ceilalti pensionari de rand( ce-i drept , ei pentru cateva zeci de lei, asta daca le sunt recunoscute drepturile de dinainte de comunism, spre exemplu)...si apoi prin instante vre-o 3 ani fara mari sanse...
Depinde la ce nivel v-ati adresat. Aprofundati legea arhivelor nationale, cu privire la termenele de pastrare a unitatilor arhivistice si de acces la acestea in calitate de persoana indreptatita. Taxele va privesc. Amintiti-va care sunt inscrisurile care se pastreaza permanent.