'Si eu am in plan sa fac o miscare de asta pt o colega....'
Ai reusit sa faci aceasta miscare pentru colega? Ai putut sa inregistrezi conventia la ANAF pe lunile din urma?
Ma intereseaza sa stiu dc se poate primi indemnizatia pentru cresterea copilului doar pe baza veniturilor obtinute din conventie/ conventii civila/e pe parcursul celor 12 luni anterioare nasterii copilului.
Va rog sa ma ajutati cu raspunsuri la urmatoarele intrebari:
1. Conventia civila se poate incheia si intre o persoana fizica (neautorizata) si o firma sau intre doua persoane fizice neautorizate?
2. Conventia civila trebuie intregistrata in 30 de zile de la incheiere sau la incasarea primului venit? Dc da, atunci, se poate inregistra la ANAF si dupa 3 luni, sa zicem, dc venitul se incazeaza mai tarziu? Pe scurt, cat de tarziu poti inregistra conventia civila la ANAF si in ce conditii (se platesc penalizari, etc.)?
3. Se poate primi indemnizatie pt cresterea copilului dc timp de 12 luni anterior nasterii copilului, singurele venituri obtinute de mama sunt pe baza de conventie civila?
4. In cazul conventiei civile, care este venitul minim lunar acceptat astfel incat o persona sa poata primi indemnizatia minima pentru cresterea copilului?
Astept cu deosebit interes un raspuns din partea celor informati!