avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 494 soluții astăzi
Forum Activitate MENA-MSC

Activitate MENA-MSC

Noul Comitet sper sa tina seama de aceste informatii asfel ca pana la pronuntarea "divortului" lucrurile sa intre pe fagasul lor normal iar dupa separarea contorizarii consumurilor pentru noua Asociatie sa procedam la excluderea membrilor acesteia de pe listele de plata.
Multumesc mult pentru sprijin.
OK, am inteles. Care sunt mijloacele specifice prin care noul Comitet executiv / Presedinte proaspat ales poate intra in posesia documentelor/stampilei Asociatiei in conditiile in care fostul Presedinte (fie el demisionar sau revocat) refuza sa le predea?
Deci membrii care migreaza nu trebuie sa notifice veche asociatie asupra acestui fapt?
Stiu ca este inedit, fac parte din vechea asociatie dar sunt de acord cu cea noua , problema este de a repune pe linia de plutire vechea asociatie ramasa fara conducere prin migrarea acesteia in formula noii asociatii.
Mai concret: nemultumiti de prestatia presedintelui, o parte din membrii asociatiei convoaca o adunare generala pentru a-l demite. Presedintele refuza sa puna la dispozitia Adunarii Generale(AG), legal convocata conform legii 230/2007, registrul de procese verbale si celelalte documente si paraseste AG, aceasta degenerand in discutii fara finalitate si fara o hotarare clara de sedinta - se pare din cauza lipsei registrului de procese verbale.
Presedintele convoaca scara pe care locuieste si incepe demersurile unei noi asociatii care a ales drept conducere... acelasi presedinte si un nou comitet executiv. Presedintele anunta verbal ca si-a dat demisia din conducerea vechii asociatii.
Pana aici totul este clar, este dreptul dansilor la libera asociere si nu ne putem opune. Problemele insa abia acum incep sa apara. Veche asociatie convoaca legal in 7 zile o AG extraordinara pentru alegerea unui nou Comitet executiv, unui nou presedinte si a cenzorului. Fara a avea o comunicare oficiala a faptului ca o parte a membrilor au migrat catre noua asociatie am socotit - pentru a intampina o eventuala contestatie- 20% din totalul initial al membrilor Asociatiei.
Intrebarea mea era legata de pasul urmator care trebuie efectuat dupa alegerea noii conduceri si anume modificarea acordului de asociere si daca este cazul a statutului, cum incadram cele 2/3 necesare conform art 8 din L230/2007, la nr. initial de membrii sau la cel rezultat din scindare ? Normal fara o comunicare oficiala a infiintarii noii asociatii trebuie luat in considerare cel initial, nu-i asa?
Buna ziua,
subiectul nu este nou, s-a mai discutat pe forum despre infiintarea unei noi asociatii prin desprinderea de asociatia initiala pe baza prevederilor legii 230/2007, nu stiu insa cum inceteaza raporturile dintre membrii noii asociatii si vechea asociatie, care este modalitatea prin care acestia parasesc vechea asociatie fara a fi nevoie de modificarea acordului de asociere a acesteia din urma, unde legea este clara (art. 8 /1).