Daca ai platit debitul catre creditor prin mandat postal si nu ti-a comunicat executorul numar de dosar si nici nu ai primit somatia de plata, pararea mea este sa notifici debitorul prin intermediul unui executor judecatoresc privind achitarea cheltuielilor de judecata sa faci dovada bunei credinte, iar in cazul asta nu esti obligata sa achiti cheltuieli de judecata.
Din pacate trebuie sa achiti si cheltuieli de executarea daca exista un dosar executional, sfatul meu este sa mergi la executor sa vezi in ce statiu se afla dosarul, împreuna cu dovada platii
Buna ziua daca ma poate ajuta cineva, sunt creditor intr/un contract de imprumut sume de bani(titlu executoriu), în condiţiile art. 66 din Legea nr. 36/1995 cu modificările ulterioare, bineinteles ca debitoarea nu mi/a achitat aceea suma la termenul respectiv, m-am prezentat la executorul judecatoresc ca sa o execut, iar dnul executor a gasit la Cartea funciara un imobil dobandit ca bun comun in timpul casatoriei conform art 30 Cod Fam, drept raspuns acesta mi-a intocmit un proces verbal prin care imi comunica ca procedura de executare silita imobiliară nu poate fi declansata conform art 493 alin 1 Cod procedura civ, iar in baza acestui proces verbal si o copie dupa CF am depus contestatie la executare conform art 400 Cpc, in vederea partajarii si atribuiri imobilului catre debitoare si achitarea unei sulte catre sot, avand termen in februarie 2011, intre timp am mai gasit un alt imobil tot bun comun. Intrebarea mea este ce fel de cerere trebuie sa depun la instanta unde se judeca contestatia ca sa introduc si celalalt imobil in proces, in vederea atribuiri sotului debitoarei ca sa nu mai trebuiasca sa plateasca sulta si ca sa pot urmari un singur imobil cel pe care l-am solicitat in cererea de contestatie la executare. Multumesc.