avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 450 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită executare silita
Discuție deschisă în Executare silită

executare silita

Am urmatoarea problema:astazi am fost instiintata telefonic de un executor judecatoresc ca am de plata o suma de bani cu titlu cheltuieli de judecata (2700 lei).Am intrebat de cuantumul cheltuielilor de executare si mi-a comunicat ca inca nu a emis somatia de plata.Cererea din partea creditorului s-a facut cu executare imobiliara.
Intrebarea este daca astazi am platit cu mandat postal cheltuielile de judecata datorate creditorului mai sunt obligata sa achit si cheltuielile de executare?
Mentionez ca nu am primit somatie de plata,nr.de dosar executare si nici proces verbal de cheltuieli.
v-am raspuns in privat..acum as dori doar sa completez ca in situatia in care va cere executorul sa platiti si cheltuielile de executare veti putea face contestatie si foarte usor castigati
Va multumesc pentru ambele raspunsuri.O sa postez cum s-a rezolvat.
Din pacate trebuie sa achiti si cheltuieli de executarea daca exista un dosar executional, sfatul meu este sa mergi la executor sa vezi in ce statiu se afla dosarul, împreuna cu dovada platii
pai tocmai asta este ca la momentul platii nu mi s-a adus la cunostinta nr.dosarului,nu am primit nimic.(somatie etc).a fost doar o discutie telefonica.
Daca ai platit debitul catre creditor prin mandat postal si nu ti-a comunicat executorul numar de dosar si nici nu ai primit somatia de plata, pararea mea este sa notifici debitorul prin intermediul unui executor judecatoresc privind achitarea cheltuielilor de judecata sa faci dovada bunei credinte, iar in cazul asta nu esti obligata sa achiti cheltuieli de judecata.

Alte discuții în legătură

Executare silita Contabilitate sector 4 evoCONTA Contabilitate sector 4 evoCONTA Am urmatoarea problema:astazi am fost instiintata telefonic de un executor judecatoresc ca am de plata o suma de bani cu titlu cheltuieli de judecata (2700 ... (vezi toată discuția)
Contestatie la executare- competenta teritoriala mirunanour mirunanour Unde se depune contestatia de executare ,daca debitorul este din Barlad,creditorul din Bucuresti si executorul din Pascani? (vezi toată discuția)
Somație imobiliară Stefan.Anișoara Stefan.Anișoara Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa: \"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor ... (vezi toată discuția)