avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 717 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită Somație imobiliară
Discuție deschisă în Executare silită

Somație imobiliară

Am primit de curând o somație imobiliară care sună așa:

"Având în vedere că cererea de executare silită formulată de creditorul urmăritor PROSPEROCAPITAL SARL, CUI B 202455, a fost încuviințată prin închieierea de încuviințare a executării silite din data de 03.09.2018, pronunțată de Judecătoria Cornetu, în dosarul nr x, fiind declanșată urmărirea silită împotriva dvs, în baza titlului executoriu constând în Conctract de credit din data de 01.11.2011, emitem prezenta:
SOMAȚIE IMOBILIARĂ
prin care vă punem în vedere ca, în termen de 15 zile de la primirea sau lăsarea acesteia la domiciliul dvs., să vă conformați dispozitivului titlului executoriu arătat mai sus, în sensul de a achita creditorului creanța totală în suma de 3.477,38 lei, suma compusă din 2,752,59 lei reprezentând debit principal, dobânda aferentă creditului acordat, comision bancar restant, penalități aferente creditului acordat, alte creanțe și 724,79 lei cheltuieli de executare silită.
În cazul în care în termenul stabilit nu vă conformați prezentei somații, vom declanșa urmărirea silită asupra imobilului (cotei deținute de debitor) situat x, în conformitate cu prevederile legale în materie, urmând să suportați toate cheltuielile necesare acestei activități."

Nu am primit vreun alt act precum proces-verbal, titlu executoriu.
Sunt coproprietar cu soțul meu (care nu este debitor sau girant la acest credit).
Îmi poate pune imobilul la licitație?
Cum pot rezolva această situație?
Mulțumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 20:48, 5 Martie 2019
Daca aveti venituri, executarea imobiliara nu e posibila pt sume mai mici de 10 mii lei.
Titlul executoriu e contractul de credit.
daca vreti sa vedeti daca s-a incuviintat executarea, cautati dupa numele dvs pe portaljust.ro
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
gi-jane2, moderator
Mulțumesc frumos pentru răspuns, acel site nu funcționează, nici portaljust.ro, nici portal.just.ro, însă am găsit un motor de căutare pe lege5.ro și nu apare niciun dosar cu numărul din citație; găsesc doar două dosare tot de executare silită finalizate în 2017 și 2018 cu dezinvestire. Este de încredere acest site? Am mai citit de anumite tehnici de intimidare folosite de recuperatori, poate fi această somație așa ceva în cazul în care dosarul nu apare? Momentan nu am niciun venit.
Ultima modificare: Luni, 4 Martie 2019
Stefan.Anișoara, utilizator
Portal.just.ro. functioneaza.
Se poate intampla sa nu apara dosarul de incuviintare a executarii. Daca somatia este de la executor si apare un numar de dosar executional sunt sanse sa fie reala. Cand ati efectuat ultima plata? Poate aveti sanse de contestare pe prescriptie, etc. Termenul de contestare este de 15 zile de cand ati luat la cunostinta.
Daca nu aveti venituri, iar somatia e de la executor,m casa e in pericol si ar trebui sa platiti. Altfel, pt executare dvs, veti plati si procesul de partaj care e necesar pt a executa cota dvs.
Mulțumesc pentru răspuns, în cazul în care zilele acestea mă angajez și voi avea un venit, se poate întoarce această decizie, iar executarea să se facă prin poprire pe salariu, sau este necesară plata datoriei? Am încercat să contactez executorul prin mail și nu am primit niciun răspuns, voi încerca și telefonic.

Alte discuții în legătură

Executor si penalitati marianmarianc marianmarianc buna ziua. poate cineva sa-mi spuna daca stie cat de mari sunt penalitatile in cazul in care ajung la executor.poate pune penalitati dupa bunul plac ?daca ... (vezi toată discuția)
Intoarcerea executarii este "executata" de acelasi executor? catinf catinf Buna ziua, Am achitat debitul in calitate de tert dobanditor imobil, iar intre timp contestatia mea la executare s-a admis (in apel), desfiintand executarea ... (vezi toată discuția)
Executare silita degetel1 degetel1 Am vazut pe portal just urmatoarea: nr....../2016 Data inregistrarii 12.10.2016 Data ultimei modificari: 23.12.2016 Sectie: Secţia Civilă - Încuviinţare ... (vezi toată discuția)