Doresc sa cumpar un teren arabil iar majoritatea au doar titlu de proprietate, fara CF.
Am auzit cum ca fara CF unii au vandut aceeasi proprietate de mai multe ori ba chiar in aceeasi zi.
Se mai poate intampla asa ceva acum sau notarul are o stampila sau scrie ceva de genul VANDUT pe titlul original de proprietate ?
Stiu ca as putea suporta cheltuielile pentru obtinerea unui CF pentru actualul proprietar insa risc sa vanda intre timp terenul altcuiva ... si oricum dupa cumparare voi face aceasta, insa pentru mine de data asta.
Mai este ceva ce ar trebui sa cunosc ?
Doresc sa cumpar din UE si din afara UE seminte in cantitati mici (sute bucati, cateva zeci din fiecare specie) de diverse plante exotice ca de exemplu palmieri in vederea germinarii. Acestea nu cresc si nici nu pot creste in climatul romaniei. Le voi folosi pentru mine personal si nu pentru comercializare.
Se livreaza in pliculete si impreuna intr-un pachetel banal prin orice curierat/posta.
Este nevoie pentru ele de certificat fitosanitar ?
Ce probleme pot aparea la vama ?
Am citit prin legislatie insa singurul rezultat a fost o puternica durere de cap.
Orice informatie mi-o puteti da va multumesc.
Doresc sa construiesc pentru mine si familia mea o mini-ferma care sa cuprinda casa familiala, garaj/magazie, pivnita, o mica balta (cca50mp), gradina, livada, sera si altele de acestea.
Sumele disponibile nu ar acoperi cheltuielile cu un teren intravilan care ar fi si foarte mic dealtfel.
Solutia ar fi achizitionarea unui teren extravilan lipit de sat care are de la 1ha in sus si apoi continuarea cu cele de mai sus.
Acum, pentru aproape orice este nevoie de autorizatie de constructie.
Unele structuri se pot ridica doar in intravilan iar altele si in extravilan.
1. Care din cele enumerate mai sus pot fi executate in extravilan si care in intravilan ?
2. Se poate trece o parte din acest teren in intravilan pentru constructiile ce se pot executa doar aici ?