avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1085 soluții astăzi
Forum Activitate elena963

Activitate elena963

Multumesc pentru raspunsuri, revin cu o precizare, avarie este LA SUBSOL, nu imi curge mie apa in casa, se pare k pe la jumatatea tevii orizontala ce alimenteaza coloana verticala IN SUBSOLUL blocului. Mi-am dat sema ca ceva nu e in ordine deoarece se auzea un zgomot suspect la trecerea apei prin instalatie, mult mai pronuntat decat de obicei, zgomot pe care l-au auzit probabil mai multi vecini, dar nu s-a interesat nimeni, in bloc locuind mai mult persoane in varsta, de gen feminin. Mai mult, aseara s-a deschis iar caldura, desi apa curge in continuare, pe motiv ca nu poate o singura familie sa decida k toata scara sa ramana in frig. Datorita avariilor repetate si subsolului umed fac eforturi disperate sa imi mentin casa si lucrurile nemucegaite.
Buna ziua, locuiesc intr-un bloc la parter si de curand s-a spart o teava de apa ce alimenteaza incalzirea pe o coloana.Am inchis de la subsol apa si am sunat administratorul care mi-a spus ca trebuie sa permit accesul in apartament pentru a se sparge podeaua camerei si a repara teava respectiva. Blocul este construit astfel incat in zona respectiva spatiul de la subsol este plin si tevile trec printr-o nisa prin care se poate intra doar culcat, gen canal. In legea asociatiilor de proprietari art. 15 se spune:- “Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.”. Deoarece mai exista un loc de acces, pot sa ma opun acestei decizii abuzive, care imi va transforma casa intr-un santier inainte de sarbatori? Multumesc, Elena