avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... acces in apartament pentru reparatii comune
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

acces in apartament pentru reparatii comune

Buna ziua, locuiesc intr-un bloc la parter si de curand s-a spart o teava de apa ce alimenteaza incalzirea pe o coloana.Am inchis de la subsol apa si am sunat administratorul care mi-a spus ca trebuie sa permit accesul in apartament pentru a se sparge podeaua camerei si a repara teava respectiva. Blocul este construit astfel incat in zona respectiva spatiul de la subsol este plin si tevile trec printr-o nisa prin care se poate intra doar culcat, gen canal. In legea asociatiilor de proprietari art. 15 se spune:- “Cu un preaviz de 5 zile, proprietarul este obligat sa accepte accesul in apartamentul sau in spatiul sau al unui delegat al asociatiei, atunci cand este necesar sa se inspecteze, sa se repare ori sa se inlocuiasca elemente din proprietatea comuna, la care se poate avea acces numai din respectivul apartament sau spatiu. Fac exceptie cazurile de urgenta, cand accesul se poate face fara preaviz.”. Deoarece mai exista un loc de acces, pot sa ma opun acestei decizii abuzive, care imi va transforma casa intr-un santier inainte de sarbatori? Multumesc, Elena
Cel mai recent răspuns: elga50 , moderator 12:22, 28 Noiembrie 2010
Inainte de a va opune interventiei,analizati cu responsabilitate si discutati cu specilistii si reprezentantul legal al asociatiei presedintele acesteia .
Articolul 12 din HG1588/2007 este cel care spune ceea ce scrieti dv mai sus.

Dv cunoasteti cel mai bine situatia si este normal sa evitati sa va faca casa santier.

Daca instalatorul adus de asociatie spune ca nu poate repara de la subsol, aduceti dv unul care sa poata de la subsol si ati rezolvat problema.
Bineinteles ca il plateste tot asociatia.
Ultima modificare: Sâmbătă, 27 Noiembrie 2010
w_v_w_v, utilizator
elena963 a scris:
Am inchis de la subsol apa si am sunat administratorul care mi-a spus ca trebuie sa permit accesul in apartament pentru a se sparge podeaua camerei si a repara teava respectiva.

Pai dupa cum spuneti, dumneavoastra aveti avaria, dumneavoastra ati solicitat administratorului sa se execute reparatia. Asa ca nu vad cum puteti sa refuzati sau sa nu le permiteti intrarea in apartament.
Totusi incercati sa discutati cu vecinii, cu administratorul, cu meseriasii poate se gaseste o alta solutie, o alta cale de acces la subsol. Pentru ca acum o sa se repare, sa zicem prin apartamentul dv, dar peste 2-3 luni poate este nevoie sa se intre iar la subsol si-atunci iar o sa spargeti si-aveti santier permanent in casa.
Poate sa se faca o intrare in subsol pe langa zidul blocului sau prin holul comun din casa scarii.
Multumesc pentru raspunsuri, revin cu o precizare, avarie este LA SUBSOL, nu imi curge mie apa in casa, se pare k pe la jumatatea tevii orizontala ce alimenteaza coloana verticala IN SUBSOLUL blocului. Mi-am dat sema ca ceva nu e in ordine deoarece se auzea un zgomot suspect la trecerea apei prin instalatie, mult mai pronuntat decat de obicei, zgomot pe care l-au auzit probabil mai multi vecini, dar nu s-a interesat nimeni, in bloc locuind mai mult persoane in varsta, de gen feminin. Mai mult, aseara s-a deschis iar caldura, desi apa curge in continuare, pe motiv ca nu poate o singura familie sa decida k toata scara sa ramana in frig. Datorita avariilor repetate si subsolului umed fac eforturi disperate sa imi mentin casa si lucrurile nemucegaite.
In cazul acesta reparatia se face tot in subsol, numai ca administratorul trebuie sa se mai si implice.
Va sugerez sa-i sugerati sa apeleze la furnizor care are posibilitatea - contra cost - sa va ajute cu reparatia. Au si oameni, cunosc si topografia subsolului (odata a fost in custodia lor)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Avarie coloana apa narcisdaniel narcisdaniel daca conducta de apa a blocului se crapa, eu am tavanul ud si trebuie sa sparg la vecinul de sus, cine plateste daca teava este sparta la nivelul ... (vezi toată discuția)
Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)
Platim sau nu teava din beci ? Laurentiumaill Laurentiumaill Buna ziua , din nou ! Locuiesc in Fagaras ,la bloc . Acum 8 ani , am decurs la debransarea apartamentului de la firma EcoTerm -Fagaras , deoarece caloriferele ... (vezi toată discuția)