avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 445 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... teava sparta
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

teava sparta

Buna ziua,


In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol.
Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala respectivei reparatii doar proprietarilor de pe coloana respectiva (acea teava din subsol alimenta o coloana de apa cu 6 apartamente )

Este corect asa sau aceasta cheltuiala trebuia repartizata la tot blocul/scara - fiind considerata cheltuiala comuna ?
Cel mai recent răspuns: Iael , utilizator 12:59, 24 Ianuarie 2011
In legea 230/2007 se spune numai despre faptul ca reparatiile se impart pe cota-parte indiviza, dar nu spune ca o reparatie facuta pe coloana se repartizeaza tuturor apartamentelor din bloc sau tuturor apartamentelor de pe scara sau tuturor apartamentelor de pe coloana respectiva.
Acest mod de impartire se stabileste in cadrul asociatiei si asa se va proceda mereu.
chiar daca e bun comun...legea nu specifica clar acest gen de plata pt reparatia in spetza...probabil, in asociatia dumneavoastra sa stabilit : in dreptul celor care se strica ceva, ei platesc pt reparatie. - intrebati la presedinte si el va poate explica in ce temei a repartizat cheltuiala tevii reparate.
~ Conținut șters la cerere ~
Asa cum spuneau si colegii de dinainte, legea prevede ca acele cheltuieli cu reparatiile se repartizeaza in functie de cota-parte indiviza, insa nu specifica daca este vorba de coloana sau tot blocul.
Din punctul meu de vedere, acea reparatie se imparte tuturor. De ce? Pentru ca acele cheltuieli sunt mai usor de suportat, fiind impartite tuturor. Sa nu uitam ca roata se invarte si, la un moment dat, cei de pe coloana opusa vor avea nevoie de o reparatie... Una este sa imparti 3-4 milioane la 6 apartamente alta este sa imparti la 15-20.
In Statut asa scrie , ca aceste cheltuieli se impart in functie de cota-parte-indiviza .

Cert este ca fiind bloc de 4 etaje am fost doar 6 familii care am platit din tot blocul(fiecare cate 159 lei )
As putea contesta aceasta impartire a cheltuielilor , dar daca nu se specifica clar in lege daca se imparte aceasta cheltuiala intregii Asociatii ,nu stiu ce temei legal as avea.


Doamna Elga dvs spuneti ca modul de impartire se stabileste in cadrul Asociatiei, aceasta inseamna ca exista un act care sa prevada acest lucru, nu poate fi dupa bunul plac.
Ultima modificare: Marți, 18 Ianuarie 2011
Iael, utilizator

Alte discuții în legătură

Suportul cheltuielii unei reparatii la o coloana de apa comuna stagga stagga Buna ziua Am intampinat azi dimineata o problema si anume coloana de apa calda care trece pe la mine prin baie sa fisurat , coloanele de apa sunt neschimbate ... (vezi toată discuția)
Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Cheltuieli administrative fodor florian fodor florian va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in problema cheltuielilor dintr-o asociatie de proprietari.Noi suntem o asociatie cu 5 scari ,fiecare scara are fond de ... (vezi toată discuția)