avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 616 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... cheltuieli administrative
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

cheltuieli administrative

va rog frumos sa ma lamuriti si pe mine in problema cheltuielilor dintr-o asociatie de proprietari.Noi suntem o asociatie cu 5 scari ,fiecare scara are fond de rulment care se aduna pe asociatie.Intrebarea este: daca la scara 3 se sparge o teava care costa 1500 ron cine o plateste asociatia per ansamblu sau cheltuielile sunt suportate de catre acea scara.La mine la bloc se platea la comun. Se strica ceva la scara 1 plateste toata lumea .Mai nou presedintele hotareste daca acea cheltuiala se aplica la general sau doar la scara respectiva
va multumesc
Cel mai recent răspuns: Adriantot , moderator 09:26, 23 Februarie 2012
Daca sunteti o singura asociatie de proprietari este logic ca partile comune sunt ale tuturor.
Deoarece proprietatea comuna poate fi bine delimitata intre scari, repartizarea se face, si e bine sa se faca, pe fiecare scara in parte.
Daca insa reparatia vizeaza terasa care tehnic e bine sa se repare unitar pe intreaga cladire sau in subsol vreo coloana de care depind toate scarile, atunci aceasta reparatie trebuie repartizata pentru intreaga asociatie.

E vorba despre fondul de reparatii, nu despre fondul de rulment, da?
Poate va ajuta modul dde repatizare adoptat in asociatia noastra.
Pentru repartizarea costurilor reparatiei instalatiilor de alimentare cu apa si canalizare, tinem cont de bransament si/sau de apometrul general.
De la un apometru general (cel pe care-l administreaza si citeste furnizorul) din subsol pleaca
si se ramifica mai multe conducte. Acestea alimenteaza 2 scari cu apartamente si cativa agenti economici si-acestia (cele doua scari si agentii) vor suporta costurile reparatiei in functie de cota indiviza.

De la alt apometru general (cel pe care-l administreaza si citeste furnizorul) din subsol pleaca si se ramifica mai multe conducte dar numai catre o scara si alti agenti economici. Acestia vor suporta costurile reparatiei in functie de cota indiviza si nu celelalte doua scari.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Repartizare cheltuieli reparații Alexandru Munteanu Alexandru Munteanu Stimați colegi, Intr-o asociatie de proprietari cu mai multe scari se poate face repartizarea unora dintre cheltuieli in special cele cu privire la ... (vezi toată discuția)
Furnizare apa.buna seara.am si eu o intrebare legata de furnizarea apei potabile ... ionelazibi_94 ionelazibi_94 buna seara.am si eu o intrebare legata de furnizarea apei potabile catre imobil/asociatie.locuiesc intr-un bloc cu 8 etaje iar pentru furnizare sunt folosite ... (vezi toată discuția)
Teava sparta Iael Iael Buna ziua, In scara in care locuiesc s-a spart o teava la subsol. Dupa inlocuire in respectiva luna de intretinere a fost repartizata toata cheltuiala ... (vezi toată discuția)