Sunt beneficiarul unei compensatii de chirie care se calculeaza in cota procentuala din salariul de baza. Pt. acordarea acestei compensatii trebuie sa fac dovada inregistrarii contractului de inchiriere la Finantele Publice. Dupa ce am fost alocat la plata, impreuna cu proprietarul am convenit sa modificam clauzele contractuale (am micsorat valoarea chiriei), neglijand sa anunt angajatorul despre modificarea intervenita. Dupa o perioada angajatorul solicita relatii de la finantele publice si stabileste ca am beneficiat de o suma mai mare decat mi se cuvinea, fapt pentru care mi-a imputat diferenta de bani. Intrebarea mea e urmatoarea: Daca anterior imputarii sumei de bani am modificat inca o data clauzele contractuale, in sensul ca in mod retroactiv am stabilit pretul chiriei la o valoare egala cu suma incasata, se mai justifica imputarea sumei?
Este admisibila o cerere de revizuire intemeiata in baza art. 322 pct. 5 din CPC impotriva unei sentinte civile NERECURATE avand ca obiect plangere contraventionale, avand in vedere ca legiuitorul a folosit termenul de NEAPELARE?
Ma intereseaza modalitatea de executare a unei amenzi contraventionale aplicata unui cetatean strain, fie din U.E., fie din spatiul extracomunitar? Din cate cunosc nu exista tratate de cooperare in acest domeniu la care Romania sa fie parte?! Multumesc.
Ce fel de clauza poate fi introdusa in urmatoarea situatie:
La incheierea unui contract de vanzare-cumparare ce are ca obiect un imobil, cumparatorul este de acord cu introducerea unei clauze prin care i se interzice instrainarea altei persoane decat unui tert mentionat expres in cuprinsul contractului de vanzare cumparare.
Cred ca am fost destul de explicit, astept cu nerabdare dezbateri!!