avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 353 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... retroactivitatea legii civile
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

retroactivitatea legii civile

Sunt beneficiarul unei compensatii de chirie care se calculeaza in cota procentuala din salariul de baza. Pt. acordarea acestei compensatii trebuie sa fac dovada inregistrarii contractului de inchiriere la Finantele Publice. Dupa ce am fost alocat la plata, impreuna cu proprietarul am convenit sa modificam clauzele contractuale (am micsorat valoarea chiriei), neglijand sa anunt angajatorul despre modificarea intervenita. Dupa o perioada angajatorul solicita relatii de la finantele publice si stabileste ca am beneficiat de o suma mai mare decat mi se cuvinea, fapt pentru care mi-a imputat diferenta de bani. Intrebarea mea e urmatoarea: Daca anterior imputarii sumei de bani am modificat inca o data clauzele contractuale, in sensul ca in mod retroactiv am stabilit pretul chiriei la o valoare egala cu suma incasata, se mai justifica imputarea sumei?

Alte discuții în legătură

Contract de inchiriere florens florens Buna seara. Acum un an si jumatate am facut un contract de inchiriere cu o firma pentru o fosta centrala termica dezafectata pentru un termen de 3 ani. In ... (vezi toată discuția)
Contract inchiriere spatiu proprietarul spatiului indexeaza chiria ... sissi24 sissi24 Contract inchiriere spatiu Proprietarul spatiului indexeaza chiria unilateral, cu rata inflatiei, desi nu exista o clauza in contract care sa ii permita ... (vezi toată discuția)
Modificarea valorii unui contract de prestari de servicii prin act adidional ? mane28 mane28 Buna ziua, vreau sa stiu daca inchei un contract de prestari servicii ca persoana juridica cu o persoana fizica si ulterior de comun acord convenim sa ... (vezi toată discuția)