Ok. Multumesc foarte mult.Si o ultima intrebare.In cazul in care persoana fizica A are si ea la rindul ei un contract de imprumut cu persoana fizica D poate cesiona mai departe creanta catre persoana fizica C scapand in acest fel de obligatii?
persoana fizica A ia un imprumut de la persoana fizica B.Cu trei saptamani inainte de termenul de rambursare a imprumutului, persoana fizica B cesioneaza creanta catre persoana fizica C fara ca persoana fizica A sa stie de acest lucru.Persoana fizica C notifica persoana fizica A despre cedarea cesiunii cu doua saptamani inainte de expirarea termenului.Este suficienta aceasta notificare sau este obligatoriu acceptul persoanei fizice A?
Ok.Dar pot trece direct la poprirea conturilor personale fara a avea nevoie de o hotarire judecatoreasca? Si chiar si asa ,daca sotiei i-ar intra pe card salariul de 2200 ron i-ar opri pe toti? Este normall? Cu ce sa mai traiesti atunci? Dar nu asta este problema....problema este daca exista legalitate in poprirea pe conturile personale
Societatea pe care sotia mea o administreaza a contractat o linie de credit de la o banca. Incepind de anul trecut s-a facut o reesalonare a creditului dar, din cauza situatiei economice generale, nemaiavind contracte nu am putut plati acele rate. Executorul bancar ne-a trimis o hirtie prin care eram anuntati ca se va pune executatre silita pe bunurile societatii si ale noastre personal. Am primit aceasta hirtie acum 4 zile ea datind din luna septembrie. Acum 2 zile sotia mea a constatat ca de pe card i-au fost trasi 500 ron si intrebind la banca , acestia i-au spus ca a fost infiintata o poprire pe conturile personale de catre banca care ne-a dat linia de credit. Este normal sa se faca poprire pe conturile personale fara sa existe o hotarire judecatoreasca si atata timp cit societatea nu este in faliment si nu exista totusi rea credinta in plata acestei datorii? Poate sa-mi raspunda cineva urgent???