avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1048 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită poprire conturi administrator
Discuție deschisă în Executare silită

poprire conturi administrator

Societatea pe care sotia mea o administreaza a contractat o linie de credit de la o banca. Incepind de anul trecut s-a facut o reesalonare a creditului dar, din cauza situatiei economice generale, nemaiavind contracte nu am putut plati acele rate. Executorul bancar ne-a trimis o hirtie prin care eram anuntati ca se va pune executatre silita pe bunurile societatii si ale noastre personal. Am primit aceasta hirtie acum 4 zile ea datind din luna septembrie. Acum 2 zile sotia mea a constatat ca de pe card i-au fost trasi 500 ron si intrebind la banca , acestia i-au spus ca a fost infiintata o poprire pe conturile personale de catre banca care ne-a dat linia de credit. Este normal sa se faca poprire pe conturile personale fara sa existe o hotarire judecatoreasca si atata timp cit societatea nu este in faliment si nu exista totusi rea credinta in plata acestei datorii? Poate sa-mi raspunda cineva urgent???
Ultima modificare: Marți, 30 Noiembrie 2010
rapani74, utilizator
Cel mai recent răspuns: rapani74 , utilizator 10:27, 30 Noiembrie 2010
Probabil ca dvs. nu ati citit cu atentie contractul de credit.
Dar in general, bancile insereaza in cuprinsul contractelor clauze prin care administratorul (eventual si asociatii) sunt de acord sa garanteze cu toate bunurile personale imprumutul.
Zic sa cititi cu atentie contractul de credit.
Ok.Dar pot trece direct la poprirea conturilor personale fara a avea nevoie de o hotarire judecatoreasca? Si chiar si asa ,daca sotiei i-ar intra pe card salariul de 2200 ron i-ar opri pe toti? Este normall? Cu ce sa mai traiesti atunci? Dar nu asta este problema....problema este daca exista legalitate in poprirea pe conturile personale
Si ce ar fi de facut in cazul in care in contract se face referire la asa ceva?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Poprire pe salar fara a exista o hotarare judecatoreasca calytul calytul pana la urma se poate sa-ti opreasca banca la care am cardul de salar 1/3 din salar fara a exista o hotarare judecatoreasca?Conform legii este necesar sa ... (vezi toată discuția)
Poprire cont sfr sfr As dori o informatie despre cum se procedeaza in urmatoarea situatie: sunt codebitor la un credit pentru nevoi personale contractat de sotia mea. La randul meu ... (vezi toată discuția)
Executare silita matara cristina matara cristina Am un credit pentru nevoi personale,pe care nu l-am platit de ceva timp deoarece salariul nu mai este ca pe vremea cand am facut creditul,sotul meu nu are un ... (vezi toată discuția)