Va rog sa ma ajutati si pe mine cu cateva raspunsuri la intrebarile pe care le am tinand cont de situatia mea specifica:
- in cazul nostru, vrem ca tatal sa intre in concediu de ingrijire a copilului. prima zi se poate considera cea de nastere si va merge in paralel cu concediul meu post natal? (se pot primi ambele indemnizatii in acelasi timp pentru 1-2 luni maxim?) Sau trebuie sa astepte sa termin eu concediul post natal si abia apoi sa intre el in CCC?
- la calculul indemnizatiei de concediu pre si post natal se adauga la veniturile brute din CIM si cele din PFA (am PFA in paralel cu CIM 8h/zi)?
- in caz afirmativ, cine plateste indemnizatia pt veniturile din PFA (la CIM este angajatorul si apoi isi recupereaza de la stat, dar la pfa??) poate aveti mai multe detalii despre unde se depun actele si ce este necesar (tinand cont ca am venituri din mai multe surse)
- pe perioada concediului pre si post natal de 126 de zile banuiesc ca nu am voie sa am incasari din PFA, nu? (am contracte in derulare cu plati lunare, pe care sa le aman dupa incetarea concediului, prin acte aditionale dar fara sa intrerup activitatea pfa la registrul comertului cum e in cazul CCC care va fi luat de tata?)
- de anul acesta platesc si CASS pentru venituri din chirii, aceasta contributie se ia in calcul cumva la vreuna din indemnizatii (pre/post natal, de crestere a copilului...)?
Eu am avut noroc pentru ca nici nu s-a mai intrat in "miezul problemei", am castigat din cauza neglijentei lor. Mie mi s-a admis plangerea si s-a anulat procesul-verbal pentru ca fost "întocmit netemeinic" si am fost exonerata de sancţiunile aplicate. Situatia a fost urmatoarea: masina este luata pe PFA, pe numele mamei mele, dar o conduc eu si sotul meu. Ei au trimis amenda pe numele mamei direct (cum au gasit ei prin bazele de date proprietarul si au facut presupunerea automata ca proprietarul e si soferul :), fara sa mai intrebe inainte CINE a parcat "neregulamentar" (cum se face de exemplu de catre politia rutiera cand se dau amenzile de viteza unde se observa cu camerele video numarul masinii dar nu si soferul si care atunci cand iti vin acasa, prima data intreaba proprietarul masinii cine conducea la data de... in localitatea... si abia apoi se intocmeste amenda pe numele soferului cu pricina). Iar mama mea nu a avut carnet niciodata, a fost f simplu de demonstrat asta iar lor le-a fost anulata amenda ca nu a fost intocmita pe numele celui care a savarsit fapta, deci se anuleaza de drept :) Pe noi ne-au ajutat doi avocati prieteni cu intocmirea plangerii si ce documente sa depunem la dosar, ne-am prezentat singure la proces si a fost o singura infatisare. Va doresc succes si voua, sa gasiti acele chichite sau dovezi de fond cu care sa castigati, ca oricum ce s-a intamplat tuturor este un abuz si o aberatie.
offf, ma adaug si eu listei patitilor :( tot pe 19 septembrie, aceiasi zona (mi se parea ciudat ca se numeste Miorita, acolo langa Carusel, cand fantana Miorita este pe alta latura a Herastraului, initial am crezut ca este vorba de o greseala. in ziua respectiva, zona de parcare (la H) era plina, iar acolo unde am lasat-o NU era nici un semn de interzis, de anuntare a faptului ca esti pe teritoriul parcului, ca sunt amenzi de o asemenea marime!!!
O sa merg azi sa vad zona inca o data, sa vad daca s-a schimbat ceva (au pus un anunt, mai parcheaza masinile inca...). Daca e la fel, mi-am propus oricum sa fac munca voluntara in weekend de cate ori pot si sa stau sa avertizez soferii sa nu parcheze acolo ca uite ce vor pati...
Cum tocmai am aflat vestea prin telefon de la mama mea care a primit notificarea prin posta, ma duc acum sa vad si sa citesc toate detaliile documentului. Va rog sa-mi recomandati si mie un avocat care sa ma ajute la intocmirea contestatiei. Unul bun :) Am mai avut o situatie in trecut cu asigurarea masinii, si au fost un dezastru avocatii cu care am lucrat :(
Inca o intrebare, pentru cei care ar putea stii: pot cere de la politia comunitara dovezile faptei (banuiesc ca au facut poze, nu? altfel e suficient un martor pt a dovedi ca masina mea a fost acolo atunci?) Sau de-abia dupa ce incepe procesul, le-as putea gasi la dosar?
multumesc, si daca va intalniti, as veni si eu cu drag, va rog sa ma anuntati