avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 816 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda parcare Herastrau
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda parcare Herastrau

Buna seara,

Am primit in data de 05.10.2010 prin posta o amenda in valoare de 3000 ron pentru ca am intrat si stationat cu autoturismul pe o alee secundara a parcului Herastrau in zona Miorita.
Acest proces verbal a fost completat in data de 21.09.2010 si fapta a fost constatata in data de 19.09.2010. Intrebarea mea este: agentul constatator are dreptul sa completeze dupa 2 zile procesul verbal? Si sa apara si un martor care sa spuna ca nu am semnat procesul verbal pentru ca nu am fost de fata la completarea p.v.-ului?

Astept un raspuns urgent.

Multumesc anticipat.
Amenda poate fi aplicata in termen de 6 luni de la constatarea faptei contraventionale. Probabil a fost nevoie de verificarea proprietarului autoturismului cu nr. X.
In aceste cazuri, OG 2/2001 prevede ca procesul verbal trebuie semnat de cel putin un martor.
am facut cunostinta cu o alta persoana care la fel a primit acea amenda de 3000 de lei, ca si mine de altfel. Acel martor la ambii e acelasi, doar ca la mine e domiciliat in Bucuresti, iar in PV-ul lui e domiciliat la Piatra Neamt. Mai mult ca sigur ca si la tine Adriana, e acelasi martor, care sta acolo toata ziua si semneaza.

Eu cand am parcat tot in zona Miorita, era indicatorul acces interzis pe un copac la capatul aleei, acum insa au montat indicatoare noi la inceputul aleei.

Noi doi am depus plangeri, asteptam citatiile. Nu stiu care sunt sansele sa castigam, insa e o prostie sa platesc 3000 de lei pentru ca am fost cu copilul in parc, si nici macar nu am incalcat semnificatia indicatoarelor, deci nu am intrat in parc ca sa primesc acea amenda

Bafta la rezolvarea cazului tau. Se pare ca pe 19.09 inca sa nu fi fost montate acele indicatoare noi. Nu stiu, dar tu stii mai bine deoarece ai fost acolo in acea zi
Ultima modificare: Miercuri, 13 Octombrie 2010
GriG_H, utilizator
Buna ziua,

si eu sunt o victima a sistemului.....

La 4 noiembrie a.c. am primit aceeasi amenda de 3000 lei pentru asa-zisa parcare iregulamentara in incinta parcului Herastrau, zona Miorita, in partea stanga a intrarii in zona caruselului.
Se pare ca domnii au o tactica pe care o perfectioneaza dupa fiecare contestatie depusa....
Am inghetat cand am vazut amenda, apoi am alergat la PC sa caut solutii!!...telefoane prieteni, s.a.

Am vazut ca in aceeasi situatie sunt Grig_H si 007adriana! Avem acelasi martor! - in PV-ul meu apare tot M.C, din Piatra Neamt.

Acum merg sa fac poze, desi pot demonstra atat unde era parcata masina (pozam frumosul exemplar cabalin al comunitarului), precum si ora la care am parasit parcul.

Ar fi bine pentru toti sa pastram legatura, pentru ca ceea ce se/s-a intamplat este un ABUZ, in niciun caz o actiune in sprijinul cetatienilor. Sa nu mai vorbim depre uriasa suma!!!!

Weekendul acesta ma intalnesc cu 3 avocati sa dezbat probl, pt k nu pot ramane asa lucrurile si nici nu putem sta pasivi sa vedem cum se intampla si altora!!!
Ar


Buna,
Si eu sunt o victima.....am primit azi o scrisoare prin care am fost anuntat ca sunt amendat cu suma de 3000 ron pentru ca am parcat pe o alee secundara a parcului Herăstrău in zona Miorita în data de 24.10.2010. Si la mine este acelasi martor, M.C. din Piatra Neamt.Vreau sa depun contestatie deoarece suma mi se pare exorbitanta, dar va rog sa imi spuneti ce ati rezolvat voi.Multumesc!
Pentru toti userii care au postat mai sus:

Procesele verbale au fost corect si legal intocmite cu exceptia cazului in care din verificarea celor consemnate observati ca nu s-au stipulat fapte sau date si ca exista posibilitatea invocarii cauzelor de nulitate prev.de art.16,17,34 din OG nr.2/2oo1

Alte discuții în legătură

Amenda politia comunitara POPESCU NICULAE POPESCU NICULAE Buna seara. Am primit prin posta ,pe numele sotiei,o amenda de 3000 RON ,pe motiv ca a parcat masina in Parcul Herastrau. In p.v. ... (vezi toată discuția)
Amenda herastrau Bilea Mihai Bilea Mihai Buna Ziua ! Am primit un PV. pe data 08/09/2010 de la politia comunitara ca am parcat pe data de 22/08/2010, masina in parcul Herastrau pe o alee din zona ... (vezi toată discuția)
Amenda parcare ilegala herastrau ionutdinulescu ionutdinulescu Am primit prin posta un proces verbal prin care mi se comunica faptul ca am parcat ilegal in \"Herastrau - zona Miorita\". Pe baza urmatoarelor, ce sanse sunt ... (vezi toată discuția)