din pacate nu ma pricep foarte bine la termeni judecatoresti si legi. actiunea in sine a fost pt a mi se atribui mie casa eu detinand 3/4 iar el 1/4. am castigat procesul si el a depus recurs. este vorba despre o garsoniera... si cred eu nu ar fi putut fi impartita in natura. am fost obligat sa platesc o suma de bani care i se cuvine decisa prin expertiza judiciara. eu ma intrebam doar daca mai poate depune din nou recurs dupa ce s-i la retras pe acesta, atunci cand o sa vina hotararea si o sa aiba din nou termen de 15 zile sa depuna recurs. dar mai exista o intrebare care e legata mai mult de executor. daca acea hotarare va deveni definitiva, o legalizez si ce mai trebuie sa fac, astfel incat sa nu mai poata fi atacata, dupa ce fac asta... as putea sa cer unui executor evacuarea lui? problema este ca banii cuveniti nu ii pot da acestuia decat dupa vanzare, si din cate imi amintesc asa este si in decizia initiala, ca eu sa plates acea suma dupa vanzare. dar sa nu luam in calcul problema cu banii. sa zicem ca ar trebui sa ii dau pur si simplu fara sa se mentioneze in decizie cand... as putea sa cer evacuarea lui inainte sa ii platesc suma cuvenita? urmand sa o platesc dupa o anumita perioada de timp?
Daca se mai declara recurs, cu siguranta acesta va fi respins ca tardiv. Cat despre punerea in executare a hotararii, nu este necesara daca solutia instantei are la baza o actiune in constatare, asa cum se intampla in mod obisnuit in materie succesorala. Pentru a va spune cu certitudine daca trebuie sau nu sa mergeti la executor, comunicati-mi temeiul actiunii de la instanta de fond. Este cumva art. 111 C.proc.civ.?