salut. ma puteti ajuta va rog? as vrea sa stiu... cum pot sa ma casatoresc cu o cetateanca straina (mai precis din Rep. Moldova)? cum se procedeaza cu acordarea cetateniei pt ea. asta este problema la care as dori raspuns cel mai mult pt ca nu stiu nimic despre asta. cat dureaza, ce acte trebuie, etc. va rog ajutati-ma! Multumesc
La cerere, cetatenie se acorda persoanelor care indeplinesc urmatoarele conditii:
a) domiciliază în condiţiile legii pe teritoriul statului român de cel puţin 8 ani sau, în cazul în care este căsătorit şi convieţuieşte cu un cetăţean român, de cel puţin 5 ani de la data căsătoriei;
b) dovedeşte, prin comportament, acţiuni şi atitudine, loialitate faţă de statul român, nu întreprinde sau sprijină acţiuni împotriva ordinii de drept sau a securităţii naţionale şi declară că nici în trecut nu a întreprins asemenea acţiuni;
c) a împlinit vârsta de 18 ani;
d) are asigurate în România mijloace legale pentru o existenţă decentă, în condiţiile stabilite de legislaţia privind regimul străinilor;
e) este cunoscut cu o bună comportare şi nu a fost condamnat în ţară sau în străinătate pentru o infracţiune care îl face nedemn de a fi cetăţean român;
f) cunoaşte limba română şi posedă noţiuni elementare de cultură şi civilizaţie românească, în măsură suficientă pentru a se integra în viaţa socială;
g) cunoaşte prevederile Constituţiei României şi imnul naţional.
Cererea de acordare a cetăţeniei române se adresează comisiei pentru constatarea condiţiilor de acordare a cetăţeniei, care funcţionează pe lângă Ministerul Justiţiei, solutionarea ei durand cateva luni. Din pacate, nu stiu exact cat timp dureaza si nici ce acte trebuiesc, poate te ajuta altcineva de pe forum. De asemenea, poti suna la Ministerul Justitiei - Compartimentul de Relaţii cu Publicul, telefon: (021)314.44.00/int. 1496, e-mail: relatiipublice@just.ro si cere informatii de la Biroul Cetatenie.
Buna ziua tuturor.
Am o intrebare....in cazul casatoriei cu un cetatean strain se poate anula suspendarea dreptului la libera circulatie?
Va multumesc anticipat
Cetatenie
Anndrei11
Buna ziua! Cum poate obtine cetatenie romana o persoana din alta tara fiind casatorit (a) cu cu un cetatean(a) roman(a), avind la fel copil care la fel e ... (vezi toată discuția)