Referitor la grila ,atat de dezbatuta, cu privire la omorul simplu si omorul calificat in cursul de dr penal special scris de Ketty Gruiu si Adriana Voicu la comentariul literei d art. 175 se spune: ''.....Starea de neputinta a victimei de a se apara trebuie sa se datoreze unui factor exterior activitatii faptuitorului,adica sa nu fi fost provocata de acesta - deoarece eventualele acte de natura sa puna victima in neputinta de a se apara apar ca acte de pregatire, atragand incidenta agrvantei prevazute in art 175 lit a C .pen'', ( in sprijin vine cu o decizie a T.S., dec.pen. nr. 55/1982,CD 1982P. 293( culegere de decizii)--cursul din care am citat este cel publicat la Universul Juridic in 2010 pag.107 ).... mie ..."personal"... imi pare omor calificat in ciuda tuturor parerilor contrare exprimate aici ( dar sustinute de Udroiu , Toader etc)
Chiar nu stie nimeni cand se afiseaza pe net rezultatele la grile, notele? De asemeni, am cateva intrebari despre cum se corecteaza , daca stie cineva. Daca la o intrebare sunt 2 raspunsuri corecte si nimeresti doar unul se puncteaza ceva? Si daca la o intrebare este 1 raspuns corect pe care il bifez, dar mai bifez o varianta pentru ca asa cred eu, raspunsul se ia in considerare sau se anuleaza? Mersi anticipat :)
Inainte sa iti poti permite luxul de a minimaliza si evalua dificultatea unei grile ar trebui sa consulti cu multa seriozitate DEX-ul lb. romane. (aveai, treceai... se scriu fara cratima). mult respect
Buna Radu, ti-am trimis ceva pe mail
Simluk www.inppa.ro -> Examene -> Examen de primire in profesie -> Octombrie 2012.
Aici gasesti Hotararea nr. 04/2011 care contine tematica.