Chiar doresc sa va prezint toate detaliile. In urma cu 2 ani mai precis in 21.08.2008 socrul meu a fost accidentat mortal in afara partii carosabile, de catre un autovehicul. S-a inceput urmarirea penala rezultand chemarea in judecata a inculpatei si a partilor civile la Judecatoria Faurei-Braila. In urma procesului desfasurat Judecatoria a dat urmatoarea sentinta:
-a condamnat la 1 an cu suspendare pe inculpata;
-a hotarat ca inculpata impreuna cu asiguratorul(polita RCA) la plata despagubirilor materiale in cuantumul sumei cheltuite de la deces si pana la pomana de 1 an, suma dovedita cu martori si inscrisuri;
-tot instanta a hotarat ca inculpata impreuna cu asig. la plata dunelor morale in valoare de 6400 EUR, pentru sotia supravetuitoare iar pentru fiecare dintre copii (in numar de 4) parte vatamata suma de 4600 EUR.
Suma ceruta in instanta de partile vatamate a fost in total de 750.000 EUR reprezentand limita de despagubire a politei RCA pentru daune morale aferente anului 2008.
Considerand ca sumele acordate in instanta sunt infime raportate la gravitatea faptei am solicitat Apel, dar conform noii legi ne-am trezit la Curtea de Apel Galati in "Recurs". Astazi s-a dat pronuntarea cu respingerea recursului.
Va multumesc.
Cu respect,
Cristian Podeanu
Va rog daca poate sa-mi spuna cineva daca mai exista vreo posibilitate de atac in instanta in cazul cand mi-a fost respins un recurs. Daca da, unde trebuie sa ma adresez?
Va multumesc!
Va multumesc pentru raspunsuri. Am angajat un avocat sper sa fie bataios ce vreau sa precizez este ca in urma acestui accident rutier au ramas 4 copii fara tata si o mama bolnava iar instanta sa hotarasca ca viata unui om sa valoreaza 20000 de lei. Referitor la mesajul d-nului 'nucu$' ce spune dansul acolo sunt SF-uri eu nu am spus sa plateasca numai asiguratorul practic eu nu am nimic cu societatea de asigurari la care a fost incheiata polita, eu am cerut sa plateasca daune morale cel care a produs accidentul numai ca prin contractul incheiat cu societatea de asigurari aceasta trebuie sa acopere daunele produse de asigurat nu ma intereseaza (cate autobuze cu cati calatori au fost) ca sa-l parafrazez pe d-nul nucu$.
Cu stima,
Poate cineva sa-mi spuna daca in cazul unui accident in care a rezultat decesul unei persoane polita RCA despagubeste pentru daune morale cu intreaga suma sau cat mai aproape de suma inscrisa in polita? Concret, socrul meu a fost accidentat mortal in afara partii carosabile(trotuar) s-a deschis proces penal iar in urma procesului s-a stabilit ca despagubirea pentru daune morale sa fie o suma derizorie iar persoanei care a produs accidentul i-a dat 1 an cu suspendare. Este corect tinand cont ca suma de despagubire este de 20000 de lei iar polita RCA are inscrisa limita de despagubire pentru vatamari corporale si deces pentru anul 2008 era de 750.000 de Euro?
In cazul in care fac recurs care sunt sanse ca suma sa creasca?
Va multumesc pentru eventualele raspunsuri.