avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 928 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cale de atac dupa recurs?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cale de atac dupa recurs?

Va rog daca poate sa-mi spuna cineva daca mai exista vreo posibilitate de atac in instanta in cazul cand mi-a fost respins un recurs. Daca da, unde trebuie sa ma adresez?
Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: Cristian Podeanu , utilizator 22:00, 22 Februarie 2011
un recurs poate fi atacat prin intermediul a 2 cai extraordinare-contestatia in anulare sau revizuirea.
aceste actiuni se vor depune la instanta care a pronuntat recursul
Va multumesc pentru raspuns. Credeti ca sunt sanse ca instanta sa revina asupra deciziei?
sansele in astfel de cai de atac,sunt foarte mici.
deoinde daca instantele au omis ceva.

este vorba de o condamnare?
sau recurs la plangere impotriva rezolutiei?
intradevar,sansele in aceste cai extraordinare de atac sunt relativ reduse,dar nu de neglijat.in cazul in care doriti sa ne prezentati succint speta si motivatia din recurs,va pot prezenta opinia mea
avocat zagrean
Chiar doresc sa va prezint toate detaliile. In urma cu 2 ani mai precis in 21.08.2008 socrul meu a fost accidentat mortal in afara partii carosabile, de catre un autovehicul. S-a inceput urmarirea penala rezultand chemarea in judecata a inculpatei si a partilor civile la Judecatoria Faurei-Braila. In urma procesului desfasurat Judecatoria a dat urmatoarea sentinta:
-a condamnat la 1 an cu suspendare pe inculpata;
-a hotarat ca inculpata impreuna cu asiguratorul(polita RCA) la plata despagubirilor materiale in cuantumul sumei cheltuite de la deces si pana la pomana de 1 an, suma dovedita cu martori si inscrisuri;
-tot instanta a hotarat ca inculpata impreuna cu asig. la plata dunelor morale in valoare de 6400 EUR, pentru sotia supravetuitoare iar pentru fiecare dintre copii (in numar de 4) parte vatamata suma de 4600 EUR.
Suma ceruta in instanta de partile vatamate a fost in total de 750.000 EUR reprezentand limita de despagubire a politei RCA pentru daune morale aferente anului 2008.
Considerand ca sumele acordate in instanta sunt infime raportate la gravitatea faptei am solicitat Apel, dar conform noii legi ne-am trezit la Curtea de Apel Galati in "Recurs". Astazi s-a dat pronuntarea cu respingerea recursului.
Va multumesc.
Cu respect,
Cristian Podeanu

Alte discuții în legătură

Loviri si alte violente cercetasa cercetasa cai legale ale unui proces cu aceasta speta ? atat pentru inculpat cat si pentru partea vatamata? (vezi toată discuția)
Proces cercetasa cercetasa loviri si alte violente dupa fond este recurs la tribunal dupa aceea ce pasi mai sunt de urmat (vezi toată discuția)
Revizuire fond popescu77 popescu77 Buna seara!!! M-ai am o singura infatisare la Curtea de apel sunt inculpat intr-un dosar privind circulatia pe drumurile publice si vatamare corporala..Am ... (vezi toată discuția)