avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Revizuire fond
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Revizuire fond

Buna seara!!! M-ai am o singura infatisare la Curtea de apel sunt inculpat intr-un dosar privind circulatia pe drumurile publice si vatamare corporala..Am trecut prin 3 instante-fond-apel-recurs.Va rog frumos sa imi spuneti daca nici in aceasta instanta nu mi se face dreptate zic eu ce cai de atac mai sunt.Nu mi-am permis sa imi intreb avocatul dar mi s-a spus despre revizuire fond sau ceva de genu aceasta va rog sa imi dati si mie daca doriti detalii despre aceasta cale? si daca voi fi condamnat definitiv dar mi se v-a suspenda pedeapsa m-ai pot parasi tara?
Cel mai recent răspuns: CLAUDIU LASCOSCHI , Avocat 22:40, 26 Septembrie 2010
Fondul,apelul si recursul sunt caile ordinare de atac in dreptul penal.Dupa consumarea acestora ,puteti ataca sentinta prin caile extraordinare de atac-revizuire,contestatie la executare,etc.Daca sentinta de condamnare ramasa definitiva se refera la o pedeapsa cu suspendarea executarii,aceasta nu va va impiedica sa parasiti tara.

andymaurul
1. in privinta revizuirii-slabe sanse de reusita
2. dac nu aveti antecedente penale sau daca a intervenit reabilitarea in privinta acestora puteti primi o pedeapsa cu inchisoarea cu suspendarea executarii acesteia si atunci puteti pleca din tara; daca insa suspendarea va fi sub supraveghere, veti avea anumite obligatii de respectat si de indeplinit, asa ca va fi putin mai greu dar nu imposbil daca discutati cu cei de la serviciul de probatiune si va veti intoarce in tara la termenele stabilite.
avocat Cristina Popescu
O hotarare penala definitiva se mai poate ataca doar
cu una din cele doua cai extraordinare de atac -
revizuire sau contestatie in anulare.
Motivele prevazute de lege pentru oricare din cele doua cai de atac sunt
strict si limtiativ reglementate de C.pr.pen.
Ultima modificare: Duminică, 26 Septembrie 2010
Daniel Coman, Avocat
Nu va bazati pe revizuire deoarece aveti...slabe sanse,asa cum a aratat si colega mai sus.
Daca ramane aceeasi solutie in recurs s-a terminat...
Intrebati avocatul daca puteti parasi tara pt ca el stie continutul hotararii...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dupa cat timp se prescrie o pedeapsa de un an inchisoare sorin28bv sorin28bv buna ziua! am si eu o intrebare pentru cine stie. am fost condamnat la un an de inchisoare cu executare, sunt in strainatae am adresa la dosar si sincer nu ... (vezi toată discuția)
Cai de atac hristo hristo Buna seara, Ce cai de atac mai sunt posibile dupa o hotarâre definitiva a Inaltei Curti de Casatie si Justitie? (vezi toată discuția)
Hotarare definitiva Ramona1982 Ramona1982 daca s-a dat o hotarare definitiva exista vreo cale ordinare sau extraordinara de atac? am vazut ca sentinta nu e prevazuta cu apel sau recurs, ce e de facut? (vezi toată discuția)