avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1010 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Jurisprudenţă hotarare definitiva
Discuție deschisă în Jurisprudenţă

hotarare definitiva

daca s-a dat o hotarare definitiva exista vreo cale ordinare sau extraordinara de atac? am vazut ca sentinta nu e prevazuta cu apel sau recurs, ce e de facut?
depinde ce fel de hotarare este..de obcei este prevazuta cu o cale de atac.. mai mult ca sigur si asta poate fi atacata
Prin legea 202/2010 sunt prevazute situatii in care solutia din fond sa ramana definitiva si in procedura civila si penala. Ca urmare, exista doar cai extraordinare de atac ,contestatie in anulare sau revizuire daca aveti unul dintre motivele prevazute de lege.
Ramona1982 a scris:

daca s-a dat o hotarare definitiva exista vreo cale ordinare sau extraordinara de atac? am vazut ca sentinta nu e prevazuta cu apel sau recurs, ce e de facut?


Caile extraordinare de atac se pot exercita, in acest caz , si anume: contestatia in anulare si revizuirea.
Acestea pot fi exercitare numai pentru motivele si in termenele prevazute de codul de procedura civila.
Dati mai multe informatii despre sentinta dvs. ce obiect , la ce nivel de instanta s-a judecat , nu ne lasati pe noi sa facem toate aprecierile pe langa subioectul dv. si nici nu veti putea obtine un raspuns corect .Unele sentinte sunt definitive de la inceput insa sunt date cu drept de recurs chiuar daca nu scrie in ele. Mergeti cu sentinta la un cabinet de avocat pentru a nu pierde termenul de declarare a unei eventuale cai de atac.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Hotãrâre judecãtoreascã irevocabilã miki70_is miki70_is Ce cale de atac are la îndemână una dintre părţile aflate în proces civil după ce a avut loc recursul în care s-a dat o [b]hotărâre irevocabilă[/b] ... (vezi toată discuția)
Procedura bughi69 bughi69 Buna ziua Dupa recursul unui proces de contencios administrativ daca acesta a fost nefavorabil, \"dar totusi\" , care ar fi caile de a merge mai departe ? ... (vezi toată discuția)
Concediere concediu medical camelian camelian Am fost concediata in timp ce eram in concediu medical. Instanta din Rm. Valceami-a dat castig de cauza. La toate cele 4 termene partea adversa nu s-a ... (vezi toată discuția)