avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 658 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... loviri si alte violente
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

loviri si alte violente

cai legale ale unui proces cu aceasta speta ?

atat pentru inculpat cat si pentru partea vatamata?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 14:05, 26 Noiembrie 2010
se incepe cu o plangere penala.
de fapt ce anume vreti sa intrebati.
aveti vreun seminar prind aceasta infractiune?
noi aici dam sfaturi juridice numai persoanelor care cu adevarat au nevoie de ele...nu studentilor carora le este lene sa deschida cartea.
Ati ales 2 intrebari generale si din acest motiv, raspunsurile vor fi unele pe masura. Partea vatamata poate formula plangere penala, consituindu-se totodata si parte civila in cadrul procesului. Inculpatul trebuie sa coopereze cu organele de ancheta si cu instanta si trebuie sa suporte plata ingrijirilor medicale, eventual sa acorde si daune morale partii vatamate; in acest caz, aceasta din urma, poate renunta la plangerea formulata si astfel, impacarea partilor il absolva pe inculpat de pedeapsa.
Ultima modificare: Vineri, 26 Noiembrie 2010
Cabinet de Avocat "Stan Petru Radu", Avocat
eu m am referit la momentul cand dosarul ajunge in instanta pe fond pentru loviri si alte violente .

sunt inculpat in acest dosar si vroiam sa stiu ce cai de atac am eu.

ce cai de atac are partea vatamata?

nu sunt student in domeniu.
Sentinta instantei de fond in infractiunea de loviri ai alte violente poate fi atacata cu recurs in 10 zile de la pronuntare de oricare dintre partile din dosar.
Termenul de recurs este de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente la judecata si pronuntare si in 10 zile de la comunicarea dispozitivului pentru cele lipsa de la judecata si pronuntare.
si dupa recurs la tribunal ce mai pot face atat inculpatul cat si partea vatamata?

Alte discuții în legătură

Proces cercetasa cercetasa loviri si alte violente dupa fond este recurs la tribunal dupa aceea ce pasi mai sunt de urmat (vezi toată discuția)
Violarea de domiciliu cipriang4s cipriang4s buna seara! am fost lovit si eu si sotia in curte la mama de 2 indivizi cu scanduri, eu am obtinut certificat medico legal de 6 zile si sotia de 5 zile ce pot ... (vezi toată discuția)
Costuri de judecata inalta curte PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent. O alta intrebare: ... (vezi toată discuția)