buna seara!
am fost lovit si eu si sotia in curte la mama de 2 indivizi cu scanduri, eu am obtinut certificat medico legal de 6 zile si sotia de 5 zile ce pot sa fac ,am sanse sa le faca dosar penal pentru agresiune si violare de domiciliu?
ca sa stiu mai cheltui bani sau platesc de geaba/
va multumesc mult!
Depuneti plangere penala la politie impotriva respectivilor pentru ''violare de domiciliu ''si ''loviri si alte violente'',anexand in acest sens certificatele medico legale.
Plangerea se depune la parchetul careia i-ar reveni competenta sa judece cauza in fond sau la politie , in termen de 2 luni de la data cunoasterii faptuitorilor.
Actiunea penala se pune in miscare prin plagerea prealabila formulata pe persoana vatamata.
De asemenea, aveti posibilitatea sa va constituiti parte civila un cursul urmaririi penale , precum si in fata instantei de judecata pana la citirea actului de sesizare, cu despagubiri materiale si morale.
Plangerea se probeaza atat in latura penala cat si in latura civila cu inscrisuri si martori.
Impacarea partilor inlatura raspunderea penala.
Angajati avocat.
Mama agresata
varga27
sotia mea si-a luat lucrurile cu sprijinul politiei luni,miercuri s-a intors la domiciliul mamei mele cu o persoana straina sa mai ia medicamentele pentru fata ... (vezi toată discuția)
Vatamare corporala
c_morar
tatal meu a fost vatamat corporal, a fost la medicul legist si a obtinut un certificat medico legal pe 9 zile, intrebarea mea este: cum se incadreaza legal ... (vezi toată discuția)