avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Costuri de judecata Inalta Curte
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Costuri de judecata Inalta Curte

A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent.

O alta intrebare: recursul se face in timp de 15 zile de la primirea unei instiintari de la Curtea de Apel (care mi-a respins un recurs) sau 15 zile de la scrierea in condica a solutiei?
Cel mai recent răspuns: MARTA SIMONA PETRE , Avocat 12:51, 20 Noiembrie 2011
Presupun ca vorbim de un dosar penal, astfel:
-cheltuielile judiciare catre stat sunt stabilite de instanta si difera in functie de mai multe aspecte (de actele procedurale efectuate, de asistenta juridica din oficiu etc.) asa ca ele nu sunt niciodata identice ca sume.
-daca v-ati judecat in recurs la Curtea de Apel Bucuresti, hotararea este definitiva de la data pronuntarii si deci nu mai exista posibilitatea atacarii din nou cu recurs,
-daca v-ati judecat in apel, la Curtea de Apel Bucuresti, termenul de recurs este de 10 zile de la pronuntare pentru partile prezente la judecata (dezbateri si pronuntare )si de 10 zile de la comunicarea dispozitivului, in cazul partilor lipsa la dezbateri si pronuntare.
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
MARTA SIMONA PETRE, Avocat
am facut contestatia la rezolutia Parchetului- plangerea mea (contestatia) a fost aprobata de J1 - a urmat faza de apel la J1 (cu alt judecator) - am atacat solutia data de J1 si am fost distribuit la CAB...asta e recurs sau apel? Deci raspunsul e ca daca in condica a aparut solutia pe data de 8, eventualul recurs trebuia pe data de 18? (e un dosar penal)
Ultima modificare: Sâmbătă, 19 Noiembrie 2011
PARTEVATAMATA2010, utilizator
Hotararile pronuntate in plangerile intemeiate pe disp.art 278 indice1 c.proc.pen. ( plangerea in fata judecatorului impotriva rezolutiilor procurorului) de netrimitere in judecata) erau atacabile cu recurs inainte de intrarea in vigoare a legii 202/2010 , lege care a inlaturat calea recursului, hotararile fiind definitive de la data pronuntarii lor.
Deci aceste hotarari nu au fost atacabile niciodata cu apel si apoi cu recurs, ci numai cu recurs, recurs care incepand cu data de 26 oct.2010 nu mai exista.
Din ce spuneti inteleg ca v-ati judecat in recurs ( pe legea veche) astfel ca hotararea este definitiva de la data pronuntarii instantei de recurs.
Situatia e un pic stranie si nu din vina mea, eu va relatez ce s-a intamplat in sala de judecata. Avocatul meu (fost) m-a batut la cap sa depun motivele "recursului" cu 5 zile inainte de sedinta si asa l-a intitulat: RECURS. In afara de mine, si partea inculpata a facut recurs, doar ca el nu a depus motivatia in termen de 5 zile, ci a venit cu motivele la termenul respectiv. Eu mi-am pus avocatul sa ceara nulitatea recursului partii inculpate. Cei 3 judecatori, procuroarea si restul avocatilor din sala au izbucnit in ras. Aceasta regula nu se aplica, pentru ca nu era "recurs", ci mai mult "apel" - cam asa s-a exprimat presedintele de complet. Deci?...
Obiectul dosarului este art 278 indice 1 c.proc.pen.-plangere in fata judecatorului impotriva rezolutiilor de netrimitere in judecata a procurorului sau altceva..?
Dvs. ati spus " am formulat contestatie la rezolutia parchetului" deci ?
Asa stam pana maine..dvs. ramaneti nelamurit, iar eu ma aleg cu o durere de cap care nu-mi va trece nici pana maine nici cu un pumn de pastile?

Alte discuții în legătură

Cale extraordinara de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Va salut! Mai multi membri ai comunitatii online avocatnet -au sfatuit sa recurg la o cale extraordinara de atac. In opinia lor, faptul ca pentru un recurs am ... (vezi toată discuția)
Cine are dreptare? parchetul sau cab? PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Va salut! Se pare ca cati oameni cu roba exista in tara asta, tot atatea reguli de procedura exista, desi codul de procedura e unic. Din cauza aceasta un ... (vezi toată discuția)
Hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila Andreeacreatza Andreeacreatza exista totusi vreo modalitate de a contesta o hotarare judecatoreasca definitiva si irevocabila de executare a pedepsei? (vezi toată discuția)