avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 994 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept penal - probleme serioase cu ... Cine are dreptare? Parchetul sau CAB?
Discuție deschisă în Drept penal - probleme serioase cu dreptul

Cine are dreptare? Parchetul sau CAB?

Va salut! Se pare ca cati oameni cu roba exista in tara asta, tot atatea reguli de procedura exista, desi codul de procedura e unic. Din cauza aceasta un proces nu se termina nici macar cand se termina. Eu sunt nevoit sa dezleg misterele din propriul meu proces. Iata pe scurt situatia si totodata dilema:

1. am fost talharit in 2006
2. am facut plangere la politie
3. Parchetul a spus ca, in loc sa fie talharie, a fost vorba de 2 infractiuni mai mici:lovire si furt; a scos de sub urmarire penala inculpatul
4. am facut contestatie vizavi de procurorul de caz la prim procurar, a fost respinsa
5. am facut contestatie la J1 si mi-a fost admisa, cauza fiind trimisa spre judecare
6. a inceput judecarea, sentinta a fost: lovire
7. am facut recurs la TB, am castigat pe un viciu de procedura, s-a trimis spre rejudecare la J1
8. a inceput rejudecarea tot la J1 (alt judecator), sentinta a fost lovire
9. am facut recurs la CAB si mi-a fost respins

Atat la pasul 7 cat si 9 PARCHETUL a cerut ca incadrarea sa ramana Lovire+Furt, pe urmatorul principiu: acest proces a inceput ca o contestatie la decizia procurorului si este un recurs, iar o regula a recursului spune ca cine il face nu poate obtine o solutie mai proasta decat cea atacata.

CAB si J1 (anterior) nu au vazut in acest mod lucrurile si mi-au dat o solutie mai proasta decat Parchetul.

Cine are dreptate? Este legala solutia de lovire in cazul meu?
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
PARTEVATAMATA2010, utilizator
Cel mai recent răspuns: PARTEVATAMATA2010 , utilizator 15:46, 20 Noiembrie 2011
doar studiind dosarul putem face o apreciere pertinenta asupra solutiei data de instante si parchet
de obicei e 200 de lei studierea dosarului, e cineva dispus sa il studieze in cuantumul a 1000 de euro taxa de succes daca obtine o victorie la CEDO pe baza acestui viciu de procedura? Caci intrebarea mea se poate reformula astffel: este sau nu este un viciu de procedura?
nu e o regula 200 lei onorariu de studiere a dosarului.. Unii, cer mai mult.... Fiecare cu valoarea lui... Iar in cauzele penale este interzis sa soliciti onorariu de succes... Doar de diligente...Un alt aspect: dvs, ca parte vatamata era necesar sa va constituiti parte civila si pe latura civila mergeti mai departe daca sunteti nemultumita de solutia instantei... Pe latura penala doar inculpatul poate cere sa mearga la CEDO
ca sa va angajez pentru latura civila trebuie sa faceti efortul (ingrat) de a-mi rezolva dilema dintr-o spetza clasata, din care nici eu si nici dumneavoastra nu avem niciun profit, deci consultanta dvs. nu ma ajuta sa castig sau sa pierd procesul, ci doar facem putina teorie a dreptului pe baza unui caz concret. Vedeti un procent de viciu de procedura? In cadrul procesului de fond inculpatul nu numai ca NU a adus dovezi noi, dar eu am intentat proces impotriva martorilor sai, iar acesti martori, desi audiati, au fost exclusi din probatoriu in faza 8
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
PARTEVATAMATA2010, utilizator
Nu este vorba de bani....Daca din probatoriul administrat de organele de urmarire penala in faza de urmarire penala s-a constatat,fara echivoc,ca faptele ce se pot retine in sarcina inculpatului sunt doar cele de lovire si furt,ulterior instanta retinand doar infractiunea de lovire pe care s-a si pronuntat dealtfel,inseamna ca deposedarea de bunuri ce va apartineau nu s-a facut prin forta sau amenintare.
In ceea ce priveste recursul,dvs.faceti referire la art.385 indic.8 cpp ''neagravarea situatiei in propriul recurs''.Or din ceea ce ne aratati ,ati depus recursul la Tribunalul Bucuresti in prima faza-instanta competenta sa judece acest recurs-care a constatat existenta unui viciu de procedura la judecarea pe fond a cauzei.Nu a fost agravata situatia dvs.,in calitate de recurent.
Judecatoria sectorului 1 rejudecand cauza pe fond ,s-a pronuntat pe lovire si alte violente.
Ati facut recurs la Curtea de Apel Bucuresti-instanta care nu este compenta sa judece acest recurs.De altfel nici CAB nu v-a agravat situatia in aceasta faza de recurs.
Tribunalul Bucuresti era instanta care ar fi trebuit sa judece recursul,potrivit art.278 indic.1 cpp.,asa cum dealtfel in mod corect ati procedat in primul recurs.
In opinia mea,nu poate fi vorba de un viciu de procedura in speta data.
Ultima modificare: Duminică, 20 Noiembrie 2011
andymaurul, utilizator

Alte discuții în legătură

Cale extraordinara de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Va salut! Mai multi membri ai comunitatii online avocatnet -au sfatuit sa recurg la o cale extraordinara de atac. In opinia lor, faptul ca pentru un recurs am ... (vezi toată discuția)
Costuri de judecata inalta curte PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 A avut cineva un recurs la Inlata Curte pe care l-a pierdut? Cat au fost cheltuielile de judecata? La CAB au fost 200 lei per recurent. O alta intrebare: ... (vezi toată discuția)
Plangere rezolutie - cale de atac PARTEVATAMATA2010 PARTEVATAMATA2010 Am o rugaminte. Clarificati-mi acest aspect: În urma cu un an am avut un proces in care contestam decizia Parchetului la Judecatorie. Mi-a fost admisa ... (vezi toată discuția)