Va salut! Se pare ca cati oameni cu roba exista in tara asta, tot atatea reguli de procedura exista, desi codul de procedura e unic. Din cauza aceasta un proces nu se termina nici macar cand se termina. Eu sunt nevoit sa dezleg misterele din propriul meu proces. Iata pe scurt situatia si totodata dilema:
1. am fost talharit in 2006
2. am facut plangere la politie
3. Parchetul a spus ca, in loc sa fie talharie, a fost vorba de 2 infractiuni mai mici:lovire si furt; a scos de sub urmarire penala inculpatul
4. am facut contestatie vizavi de procurorul de caz la prim procurar, a fost respinsa
5. am facut contestatie la J1 si mi-a fost admisa, cauza fiind trimisa spre judecare
6. a inceput judecarea, sentinta a fost: lovire
7. am facut recurs la TB, am castigat pe un viciu de procedura, s-a trimis spre rejudecare la J1
8. a inceput rejudecarea tot la J1 (alt judecator), sentinta a fost lovire
9. am facut recurs la CAB si mi-a fost respins
Atat la pasul 7 cat si 9 PARCHETUL a cerut ca incadrarea sa ramana Lovire+Furt, pe urmatorul principiu: acest proces a inceput ca o contestatie la decizia procurorului si este un recurs, iar o regula a recursului spune ca cine il face nu poate obtine o solutie mai proasta decat cea atacata.
CAB si J1 (anterior) nu au vazut in acest mod lucrurile si mi-au dat o solutie mai proasta decat Parchetul.
Cine are dreptate? Este legala solutia de lovire in cazul meu?
Presupunand ca o sa ne legam de acest aspect in prima faza si nimic legat de fondul cauzei, acceptati plata doar in caz de castig de cauza, cu precizarea ca o sa va angajez si in continuare, la rejudecare? Desigur pentru partea cu "in continuare" va fi necesara o explicare a strategiei dupa studierea dosarului, iar eu sa fiu de acord cu ea
Potrivit legii,nu va pot reprezenta in aceasta cauza.Sunt consilier juridic,reprezint o persoana juridica,aceasta fiind competenta subsemnatului.Dar in mod cert ,sunt multi colegi -avocati-de pe acest forum care o pot face.Daca in continuare va pot ajuta prin consiliere,cu multa placere.
daca aveti sa-mi recomandati pe cineva din bucuresti, nu ezitati sa o faceti! va multumesc si eu - chiar eram convins ca nu e nici o neregula cu instanta de recurs, dar se pare ca inclusiv acest aspect e discutabil. ASTEPT NOI OPINII...ca daca nu primesc o sa deschid un subiect nou :))