avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 479 soluții astăzi
Forum Activitate e.stoica

Activitate e.stoica

Răspuns la discuția Schimbarea conducerii asociatiei
Multumesc pentru raspuns.
In ce conditii un membru al asociatiei sau un membru imputernicit poate consulta actele asociatiei , poate cere de la presedinte un extras de cont la o banca unde au fost fondurile pentru curatenia blocului?
Daca asociatia a fost data spre administrare unei societati si s-au predat actele contabile si s-a facut o situatie la casa , banca , de ce acest cont la banca este administrat separat de catre comitet.Actele contabile unde trebuie sa stea dupa ce au fost inregistrate la acea societate sau la noi.
Răspuns la discuția Schimbarea conducerii asociatiei
Multumesc pentru raspuns.
Revin cu unele intrebari de ultima ora.
Adunarea a fost convocata de presedintele asociatiei.La prima data nu s-a putut tine din lipsa de cvorum.La urmatoarea data fixata s-au adunat 17 reprezentanti din totalul de 50 de proprietari ai asociatiei.La ultimul punct al ordinei de zi s-a votat de catre cei prezenti alegerea unui nou comitet si a unui nou presedinte.
A doua zi au inceput amenintarile la adresa celor care au propus schimbarea comitetului si a presedintelui.S-au pus in cutia postala niste fluturasi in care li se interzicea prezenta la adunarea generala, fluturasi nesemnati dar cu stampila asociatiei.Apoi s-a zis ca acestia nu sunt membri.Daca copilul tau a devenit proprietar dupa infiintarea asociatiei, acesta este sau nu membru ,sau cei care au cumparat apartamete dupa ce s-a infiintat asociatia ?Vechiul comitet a declarat nestatutara adunarea pe motiv ca trei membri din cei 17 nu sunt proprietari.Cum e corect cu cei noi veniti si daca o imputernicire pentru un alt membru al familiei decat proprietarul trebuie neaparat legalizata prin notariat.?
La ultima sedinta a asociatie de proprietari , cei prezenti au ajuns la concluzia ca trebuiesc inlocuiti cei din comiteteul executiv si presedintele. S-a ales un nou comitet executiv si un alt presedinte. Cine valideaza noul comitet si cum se poate face legal predarea primirea .
Se poate face fara un control fiscal?
Cine poate cere un control fiscal?
Poate vechiul comitet sa interzica prezenta la adunarea generala a proprietarilor a unor persoane (proprietari) care au ridicat unele probleme la sednta si care i-au deranjat pe presedinte si pe vechiul comitet ?
In ce conditii poate sa se interzica unor proprietari acccesul la adunarea generala?