La ultima sedinta a asociatie de proprietari , cei prezenti au ajuns la concluzia ca trebuiesc inlocuiti cei din comiteteul executiv si presedintele. S-a ales un nou comitet executiv si un alt presedinte. Cine valideaza noul comitet si cum se poate face legal predarea primirea .
Se poate face fara un control fiscal?
Cine poate cere un control fiscal?
Poate vechiul comitet sa interzica prezenta la adunarea generala a proprietarilor a unor persoane (proprietari) care au ridicat unele probleme la sednta si care i-au deranjat pe presedinte si pe vechiul comitet ?
In ce conditii poate sa se interzica unor proprietari acccesul la adunarea generala?
1-In temeiul art 55 din L nr 230/2007 serviciul specializat din primarie din oficiu,la cererea unuia sau mai multor proprietari poate dispune verficare financiar contabila
2-Predarea primirea documentelor intre reprezentantii legali se face prin incheierea de PV
3-Este netemeinica si nelegala atitudinea de interzicere participare la adunarea generala
Interzicerea participarii la intruniri publice poate fi dispusa ,in cauze intemeiate,
numai de catre instanta de judecata
- Noul comitet este validat prin chiar alegerea sa in Adunarea Generala, cu conditia ca aceasta sa fi fost legal convocata si legal desfasurata,
- Predarea-primirea gestiunii se poate face si amiabil, dar si printr-o verificare a comisiei de cenzori....sau in lipsa acestora printr-un control financiar-contabil pentru care cel care il cere poate angaja un expert contabil pe banii lui, urmand ca in functie de rezultatul acestui control, daca exista pagube constatate plata acestui expert sa fie facuta de cei care au provocat acea paguba..
- Nu se poate interzice accesul la AG a proprietarilor din bloc, cu conditia ca acestia sa fie membri cu semnatura in acordul de asociere si inscrisi legal in asociatia de proprietari
Multumesc pentru raspuns.
Revin cu unele intrebari de ultima ora.
Adunarea a fost convocata de presedintele asociatiei.La prima data nu s-a putut tine din lipsa de cvorum.La urmatoarea data fixata s-au adunat 17 reprezentanti din totalul de 50 de proprietari ai asociatiei.La ultimul punct al ordinei de zi s-a votat de catre cei prezenti alegerea unui nou comitet si a unui nou presedinte.
A doua zi au inceput amenintarile la adresa celor care au propus schimbarea comitetului si a presedintelui.S-au pus in cutia postala niste fluturasi in care li se interzicea prezenta la adunarea generala, fluturasi nesemnati dar cu stampila asociatiei.Apoi s-a zis ca acestia nu sunt membri.Daca copilul tau a devenit proprietar dupa infiintarea asociatiei, acesta este sau nu membru ,sau cei care au cumparat apartamete dupa ce s-a infiintat asociatia ?Vechiul comitet a declarat nestatutara adunarea pe motiv ca trei membri din cei 17 nu sunt proprietari.Cum e corect cu cei noi veniti si daca o imputernicire pentru un alt membru al familiei decat proprietarul trebuie neaparat legalizata prin notariat.?
Multumesc pentru raspuns.
In ce conditii un membru al asociatiei sau un membru imputernicit poate consulta actele asociatiei , poate cere de la presedinte un extras de cont la o banca unde au fost fondurile pentru curatenia blocului?
Daca asociatia a fost data spre administrare unei societati si s-au predat actele contabile si s-a facut o situatie la casa , banca , de ce acest cont la banca este administrat separat de catre comitet.Actele contabile unde trebuie sa stea dupa ce au fost inregistrate la acea societate sau la noi.
Daca din cei 17 proprietari prezenti 3 nu erau proprietari, ci reprezentanti ai proprietarilor, adunarea este legala. Aveau imputernicire? Aceasta nu trebuia autentificata la norat. Chiar daca nu aveau imputerniciri date de proprietari, se exclud si raman 14 care au hotarat ca vor alt comitet si alt presedinte. Si in acest caz adunarea generala este legala.
Puteau sa fie si 3 proprietari la adunarea generala reconvocata, daca ei hotarau ca in bloc peretii sa se vopseasca negru, asa se batea in cuie si se vopseau in negru. Asta pentru ca legea reglementeaza pana si dezinteresul celorlalti proprietari absenti in sensul ca ofera o solutie pentru o activitate normala a asociatiei.
Si proprietarul si un imputernicit al acestuia (pe baza imputernicirii scrise) poate consulta ce doreste din actele asociatiei, inclusiv extrase de cont bancare.
Nu inteleg ce vreti sa spuneti cu administrarea separata a unui cont bancar. Asociatia poate avea unul sau mai multe conturi bancare.
Actele de arhiva ale asociatiei trebuie sa stea la sediul asociatiei. La administrator, indiferent ca e persoana fizica sau firma de administratie, se afla numai acte, facturi, chitante, extrase de cont etc. care vor sta la baza calculelor urmatoarei liste a cotelor de intretinere. Altceva nimic!
Dv. in ce parte a baricadei va aflati, aveti vreo functie in vechiul sau noul comitet?
Interventie moderator
Am rugamintea sa nu mai scrieti mesaje consecutive. Daca nu vi s-a raspuns la un mesaj puteti folosi butonul Editeaza pentru a adauga sau a modifica ceva la ultimul text scris.