avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 511 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... reprezentare la adunarea generala a asociatie de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

reprezentare la adunarea generala a asociatie de proprietari

Buna ziua!
Am participat la o sedinta convocata de catre 3 proprietari membri ai asociatiei, sedinta pentru care au intocmit un singur convocator in care precizau faptul ca in cazul in care in prima zi nu este intrunit cvorumul legal aceasta se va reconvoca a doua zi, fapt ce sa si petrecut. la aceasta sedinta insa a participat contabilul angajat al asociatiei care nu este membru al asociatiei, aceasta fiind cea care a luat cuvantul in cadrul sedintei si prezidand-o in baza unei imputerniciri notariale. este corecta convocarea acesteia si participarea in acest mod? ce am putea face?
iar la sedinta nu au fost invitati sa participe presedintele actual sau comitetul actual.
Cel mai recent răspuns: Adam Grecu , utilizator 11:37, 27 Februarie 2016
Cati membri are asociatia de proprietari?
CIne a imputernicit contabilul sa prezideze AG?

Contabilul este un angajat si nu face parte din Cex.
Adunarea generala este condusa de presedinte, in lipsa acestuia de vicepresedinte si de cei din CEx.
Adunarea generala respectiva nu s-a desfasurat legal iar hotararile luate sunt ilegale.

Cei din comitet nu trebuie sa fie invitati atata timp cat ei sunt cei care au obligatia sa organizeze si sa conduca AG!

Nu am mai auzit pana acum ca o persoana sa fie imputernicita sa conduca AG.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Februarie 2016
cyan, moderator
la adunarea generala reconvocata pot participa oricati locatari, dar cu un minim de trei. Si, fireste, sa fie membrii ai asociatiei.
Intrucat nu a fost precizat despre ce fel de adunare generala a fost vorba am intrebat cati membri are asociatia deoarece este posibil sa fi fost vorba de o ad gen extraordinara care poate fi convocata de cel putin 20% din membrii asociatiei.

Adunarea generala trebuie convocata doar de presedinte sau comitetul executiv iar cea extraordinara poate fi convocata de membrii asociatiei (20%).

ART. 23-L230/2007
(3) Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de
proprietari, fie de comitetul executiv.

(4) Pentru situatii speciale sau de maxima urgenta, adunarile generale extraordinare ale
asociatiei pot fi convocate oricand de catre comitetul executiv sau de catre cel putin 20%din numarul proprietarilor membri ai asociatiei de proprietari
asociatia are 240 de membri, iar comitetul exeutiv a anuntat inca din luna ianuarie faptul ca adunarea generala ordinara va avea loc in luna martie conform dispozitiilor legale, ori raportat la numarul de membri 3 nu reprezinta cei 20% ceruti de dispozitiile legale pentru convocare, si mai mult nu au precizat despre ce fel de adunare este vorba, s-a tras concluzia ca este vb de un ordinara intrucat au discutat despre bugetul de venituri si cheltuieli, ori aceste aspecte sunt atributul comitetului astfel cum ati confirmat si dumneavoastra
Daca comitetul a stabilit adunarea generala in martie de ce s-a tinut in februarie?
Bugetul este propus de comitet si se discuta / aproba in adunarea generala dar care se desfasoara atunci cand este programata si nu mai devreme. Anuntul de convocare si ordinea de zi se afiseaza cu 10 zile inainte dar nu 3 luni!

Alte discuții în legătură

Cum sa procedam? kuriaky kuriaky La adunarea generala reconvocata a membrilor asociatiei de locatari, am dorit demiterea actualului presedinte al asociatiei. Acesta nu vrea sa demisioneze ... (vezi toată discuția)
Convocare a.g, , alternative gambette gambette Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si ... (vezi toată discuția)
Adunare generala extraordinara i_andreea2005 i_andreea2005 Buna ziua. Am cateva nelamuriri legate de adunarea generala extraordinara asociatiei de locatari si as dori sa ma ajutati : Astazi a avut loc Adunarea ... (vezi toată discuția)