avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 766 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Convocare A.G, , alternative
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Convocare A.G, , alternative

Convocarea AG ordinara daca este facuta de presedintele axociatiei de proprietari inseamna ca nu a fost decisa in cadrul unei sedinte de comitet executiv si presedintele si-a asumat acest act unilateral? Ceilalti membri din comitet nu considerat oportuna convocarea ori s-au retras ? Art,23 lg.230 (3) "Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari, fie de comitetul executiv". Care e diferenta intre cele doua alternative?
Cel mai recent răspuns: gambette , utilizator 12:47, 15 Martie 2018
Presedintele de asociatie este reprezentantul legal al asociatiei de proprietari si presedintyele comitetului executiv
Presedintele de asociatie detine competenta sa dispuna convocarea adunarii generale
Varianta sustinuta de dv conform careia adunarea generala nu a fost decisa in cadrul unei sedinte a comitetului executiv este plauzibila in situatia in care la sedinta nu au fost prezenti toti membrii comitetului exectiv
Mai corect este altfel:
adunarea generala nu a fost decisa in cadrul unei sedinte a comitetului executiv este plauzibila in situatia in care la sedinta nu au fost prezenti majoritatea membriilor comitetului executiv, adica 50%+1 dintre membri.
Adevarul este ca la acea sedinta a comitetului ex. se discuta mai multe chestiuni legate de darea de seama, intocmirea BVC, apoi data desfasurarii AG, locul, ora, ordinea de zi...
Asa ca omu' - presedintele, o fi facut si el ce-a putut, numai sa tina AG.
Din raspunsurile dvs sant echivoce,nu reiese clar daca , convocarea unei AG ordinare este obligatoriu sa fie precedata de convocarea unei sedinte a com. ex. ,pregatitoare.De altfel varianta pe care o considerati plauzibila cea a neintrunirii cvorumului membrilor CEx prezenti 50%+1 la acea sedinta convocata de presedinte pica pt. ca nu este legal intrunita. Pana la urma interpretarea textului legii "Adunarea generala ordinara se convoaca fie de presedintele asociatiei de proprietari,..."ar fi aceea ca presedintele poate dispune convocarea fara a se mai consulta cu membri com. ex. fara a mai convoca nici o sedinta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Membrii comitetului executiv ivladutoiu ivladutoiu 1. sotia/sotul care nu sunt titulari de contract vanzare-cumparare trebuie trecuti in Actul constitutiv anexa la statut, respectiv acordul de asociere? 2. ... (vezi toată discuția)
Adunarea generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de ... gambette gambette Ad. generala a asociatiei de proprietari poate fi convocata de catre min. 20% din membrii asociatiei si in situatia cand presedintele si comitetul exrcutiv ... (vezi toată discuția)
Membru al asociatiei Dorinel_77 Dorinel_77 Buna ziua Asociatia de proprietari a fost inregistrata la judecatorie in data de 19.10. 2005 si eu am cumparat apartamentul in anul ... (vezi toată discuția)